Flux Stiri

Astăzi are loc proba orală la limba străină pentru Bacalaureat. Profesor de engleză: „Examenele ajută foarte mult în orice domeniu ai lucra în viitor”

  • Elevii claselor a XII-a încep azi proba de comunicare într-o limbă străină la Bacalaureat.
  • Candidații pot audia textul de două ori și au la dispoziție 20 de minute pentru rezolvarea cerințelor.
  • În 2023, competențele de la BAC au fost echivalate cu mediile din liceu în contextul grevei profesorilor.

Emoțiile sunt în toi pentru absolvenții claselor a XII-a. Astăzi începe o probă esențială a examenului de Bacalaureat: cea de competențe de comunicare într-o limbă străină. Chiar dacă nu influențează nota finală, este o ocazie bună pentru a-și demonstra abilitățile de comunicare într-o limbă străină, aspect tot mai important pe o piață a muncii globalizată.

Cât de ușoare sunt subiectele de la probele orale la limba străină de la Bacalaureat?

„Examenul de Bacalaureat este o treaptă foarte importantă în viața oricărui om. Cele de competențe lingvistice ajută foarte mult în orice domeniu ai lucra în viitor. Structura lor este asemănătoare cu cea a examenelor de timp AIELTS sau Cambridge. Elevii au task-uri de înțelegere audio, scrisă sau conversație. Este un examen complex și interesant”, a declarat Cătălina Georgescu, profesor de engleză, pentru Aleph News.

Cât de mult contează pentru tineri să cunoască la perfecție o limbă străină?

„Această Generație Z cunoaște foarte bine cel puțin o limbă străină. În afară de examenul de Bacalaureat, la limba engleză avem Cambridge, TOEFL, AIELTS. Din ce în ce mai mulți tineri vor să înlocuiască aceste examene, iar pentru Gen Z limba engleză este floare la ureche”, a adăugat aceasta.

The post Astăzi are loc proba orală la limba străină pentru Bacalaureat. Profesor de engleză: „Examenele ajută foarte mult în orice domeniu ai lucra în viitor” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code