Flux Stiri

Ai grijă dacă mergi în Grecia. Țara se confruntă cu 45 de incendii. 6 turiști au murit din cauza căldurii

  • Sunt aproximativ 45 de incendii, multe dintre ele la Vest de Atena.
  • Numărul turiştilor morţi în urma valului de căldură din Grecia a ajuns la şase.
  • Sute de pompierii au intervenit în insulele Andros și Salamina, unde flăcările au determinat evacuarea comunităților locale.

Grecia se confruntă cu o serie de incendii de vegetație alimentate de vânturi puternice, iar resursele pompierilor sunt puse la încercare. Sunt aproximativ 45 de incendii, multe dintre ele la Vest de Atena.
Sute de pompierii au intervenit în insulele Andros și Salamina, unde flăcările au determinat evacuarea comunităților locale.

„Este foarte drastic. Temperaturile normale ar trebui să fie între 30-35°C, iar acum ajung și la 45°C. Turistul care vine dintr-o țară nordică din Europa, precum Germania, România, Rusia sau Ucraina, este obișnuit cu temperaturi de 25-30°C. Această schimbare climatică face ca organismul să fie expus la temperaturi cu 15-20°C mai mari decât în anii trecuți. Este o provocare foarte mare pentru organismul uman să se obișnuiască în doar câteva ore cu astfel de temperaturi”, spune Nikos Koudunis, medic în Atena.

Un german în vârstă de 67 de ani a fost găsit mort pe insula grecească Creta, a anunţat luni poliţia, acesta fiind cel de-al şaselea deces al unui turist în urma valului de căldură din luna iunie, scrie Mediafax.

The post Ai grijă dacă mergi în Grecia. Țara se confruntă cu 45 de incendii. 6 turiști au murit din cauza căldurii appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code