Flux Stiri

Brigada din Rafah este pe cale să fie distrusă. Cât de aproape suntem de încheierea războiului din Gaza

  • Armata israeliană e la un pas de distrugerea Brigăzii Rafah.
  • Netanyahu sugerează intrarea în faza a treia și cea finală a războiului din Gaza.
  • Luni au apărut imagini noi cu răpirea unor civili israelieni, pe 7 octombrie.

După mai multe săptămâni de când au intrat în Rafah, în ciuda tuturor avertismentelor comunității internaționale, armata israeliană a transmis că se apropie de destructurarea Brigăzii Rafah. Anunțul apare în contextul în care atât Ministrul Apărării, cât și Prim-ministrul Netanyahu au sugerat intrarea în faza a treia și cea finală a războiului din Gaza.

Ieri au apărut și imagini noi cu răpirea unor civili israelieni, pe 7 octombrie. Imaginile au fost publicate de familiile ostaticilor pentru a pune presiune pe guvern să accepte un acord cu Hamas.

Reprezintă anunțul armatei israeliene o retragere a militarilor din Rafah?

Șeful Statului Major al armatei din Israel a transmis că este pe punctul de a destructura Brigada, dar nu în sensul eliminării tuturor membrilor săi, ci în sensul că această brigadă nu mai poate funcționa ca o unitate de luptă. Eforturile israeliene nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni. Hamas avea patru brigăzi în Rafah dintre care doar două mai sunt funcționale acum.

În ultimele zile, armata din Israel și-a intensificat operațiunile în orașul Rafah iar oficialii israelieni au anunțat că sunt aproape de momentul în care intensitatea acestor operațiuni se va diminua.

The post Brigada din Rafah este pe cale să fie distrusă. Cât de aproape suntem de încheierea războiului din Gaza appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code