Economice

Washingtonul acordă Ucrainei încă un ajutor militar în valoare de 270 de milioane de dolari

Washingtonul furnizează astfel Kievului un total de 20 de unităţi din aceste lansatoare de rachete multiple montate pe blindate uşoare după această nouă livrare, care va include de asemenea până la 500 de drone kamikaze Phoenix Ghost, a precizat John Kirby, purtător de cuvânt al Casei Albe pe probleme strategice.

Rusia „a lansat bombardamente mortale în toată ţara, lovind mall-uri, blocuri de apartamente, ucigând civili ucraineni nevinovaţi”, a spus John Kirby.

„În faţa acestor atrocităţi, preşedintele a arătat clar că vom continua să sprijinim guvernul ucrainean şi poporul său atât timp cât va fi necesar”, a adăugat el.

Sistemele Himars, extrem de mobile, lansează rachete ghidate prin GPS cu o rază de acţiune de 80 de kilometri, permiţând Ucrainei să atingă ţinte ruseşti aflate anterior în afara razei de acţiune.

Statele Unite vor livra de asemenea 36.000 de obuze suplimentare, a spus John Kirby.

Marţi, ministrul ucrainean al apărării Oleksi Reznikov a cerut Occidentului să furnizeze sisteme de artilerie de precizie semnificativ mai multe, spunând că ţara sa ar avea nevoie de cel puţin 100 de Himars pentru o contraofensivă eficientă.

Printre altele, Statele Unite au cerut vineri Rusiei să implementeze „rapid” acordul privind exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră, semnat de Kiev şi Moscova la Istanbul.

„Ne aşteptăm ca implementarea aranjamentului de astăzi să înceapă rapid pentru a preveni ca persoanele cele mai vulnerabile din lume să se scufunde într-o nesiguranţă şi malnutriţie mai profunde”, a declarat în faţa presei purtătorul de cuvânt al Casei Albe John Kirby.

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code