Economice

Gigantul american Intel angajează în România zeci de specialişti IT, dar şi studenţi sau proaspăt absolvenţi

Majoritatea joburilor oferite (19) sunt în Timişoara, patru în Galaţi şi unul în Braşov.
Printre poziţiile oferite se numără cele de ingineri de software, de Deep Learning, de Firmware, testeri, arhitecţi Deep Learning SW sau IT-işti cu diferite specializări, inclusiv manageri.

Pentru poziţiile de interni care se adresează studenţilor începând cu anul 3 sau 4 şi celor care au absolvit de curând facultatea, compania pune la bătaie trei poziţii, respectiv: Digital Design and Automation, Validation Eng şi Software Development.

Compania americană Intel a avut un centru de dezvoltare software şi la Bucureşti deschis în 2010, dar pe care l-a închis şase ani mai târziu ca parte a unui plan de restructurare la nivel global. Intel a avut o prezenţă şi la Cluj, cu un Centru de dezvoltare software pentru educaţie, deschis în noiembrie 2013, după ce a cumpărat Kno, însă şi acesta a fost închis în 2016.

În prezent, compania deţine la Galaţi un centru de dezvoltare-cercetare al Wind River, companie achiziţionată de Intel în 2009, care activează ca subsidiară independentă. În Timişoara, compania este prezentă din 2016, după ce a achiziţionat startup-ul Movidius, înfiinţat de Valentin Mureșan, Managerul Intel în România. Acesta este din noiembrie 2020 şi consilier personal al primarului Timișoarei, Dominic Fritz. Iar în Braşov compania activează din anul 2018, când a deschis un punct de lucru.

Intel este cel mai mare producător de cipuri la nivel mondial.

Potrivit  Termene.ro, în anul 2020, Intel Software Development SRL a raportat o cifră de afaceri de 102,84 de milioane de lei cu un profit de 6,56 de milioane de lei și avea un număr de 292 de angajați, după 11 ani de activitate.

The post Gigantul american Intel angajează în România zeci de specialişti IT, dar şi studenţi sau proaspăt absolvenţi appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code