Flux Stiri

Victor Negrescu: „România are trei variante pentru a intrat în Schengen. Șansele aderării au crescut simțitor”

  • Victor Negrescu: România dispune în acest moment de „trei variante posibile” pentru a obține o decizie favorabilă aderării la spațiul Schengen
  • Conform lui Negrescu, șansele aderării României în Schengen „au crescut simțitor”.
  • Miroslav Tașcu-Stavre: România poate intra parțial în Schengen.

România dispune în acest moment de „trei variante posibile” pentru a obține o decizie favorabilă aderării la spațiul Schengen până la finalul acestui an, a precizat europarlamentarul Victor Negrescu. Conform lui Negrescu, șansele aderării României în Schengen „au crescut simțitor”.

Miroslav Tașcu-Stavre, expert în relații internaționale, spune că soluția pentru a intra în Schengen e una de a încerca prin diplomație să convingem partenerii că suntem o țară care respectă pachetul Schengen, securitatea frontierelor.

„Mai există o variantă foarte interesantă, aceea de a intra cumva parțial în spațiul Schengen. Să fie practic România în Schengen, pe ceea ce înseamnă spațiu extern, adică să nu mai avem controale la frontiera aeriană atunci când România sau locuitorii țării noastre merg sau vin dintr-o țară Schengen, rămânând practic doar controlul de frontieră pe frontierele terestre”, explică Miroslav Tașcu-Stavre.

Citește și

The post Victor Negrescu: „România are trei variante pentru a intrat în Schengen. Șansele aderării au crescut simțitor” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code