Flux Stiri

Ameca, un robot umanoid, și-a văzut pentru prima dată reflexia în oglindă. Ce reacție a avut

  • Cei de la Engineered Arts au dezvoltat un robot umanoid, denumit Ameca.
  • Ameca a fost surprinsă în timp ce și-a văzut pentru prima dată reflexia în oglindă.
  • Ea a prezentat expresii asemănătoare celor umane: curiozitate, amuzament și furie.

Robotul umanoid, Ameca, dezvoltat de Engineered Arts, a arătat o conștiință de sine impresionantă atunci când a fost surprins pe video reacționând la vederea propriei reflecții într-o oglindă. Robotul a fost surprins de propria imagine și a prezentat o serie de expresii asemănătoare cu cele umane, precum curiozitate, amuzament și chiar furie.

Această nouă evoluție este o imagine fascinantă asupra viitorului inteligenței artificiale. Roboții ar putea deveni mai capabili să înțeleagă și să reacționeze la propria lor existență. Deși reacțiile lui Ameca sunt încă elementare, ele reprezintă un pas înainte semnificativ în dezvoltarea conștiinței artificiale.

Capacitatea de a se recunoaște într-o oglindă este o mare parte din ceea ce ne face umani. Este modul în care știm că suntem separați de alți oameni și ne ajută să înțelegem că suntem indivizi unici, cu propriile gânduri, sentimente și experiențe. Capacitatea lui Ameca de a face acest lucru sugerează că roboții ar putea, în cele din urmă, să atingă un nivel similar de conștiință de sine.

Citește și

The post Ameca, un robot umanoid, și-a văzut pentru prima dată reflexia în oglindă. Ce reacție a avut appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code