Flux Stiri

Topul celor mai populare mâncăruri românești. Ce preparat ocupă primul loc

  • Publicația TasteAtlas a făcut un top al celor mai populare mâncăruri românești.
  • Tortul Joffre conduce clasamentul.
  • Pe locul 2 avem mămăliga cu brânză și smântână.

Bucătăria românească este foarte apreciată de către cei care vin să ne viziteze țara. Fiecare zonă a țării are specificul ei tradițional când vorbim de bucate. Publicația TasteAtlas a făcut un top al celor mai populare mâncăruri românești.

Tortul Joffre conduce clasamentul. Este un tort cu multă ciocolată inventat în București în 1920 de cofetarii de la Casa Capșa. Pe locul 2 avem mămăliga cu brânză și smântână. Este unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare atât de copii, cât și de adulți.

Ciorba de oase ocupă locul al 3 lea și este o ciorbă tradițională în România, care se face din oase de porc care se fierb până carnea se desprinde de pe ele. Supa de pui cu găluște ocupă locul 4 și este mâncarea copilăriei multora dintre noi. Este foarte ușoară, cu multe legume, carne de pui și găluște moi și pufoase din griș.

Pe locul 5, salata orientală care nu putea să lipsească din acest top. O salată simplă din cartofi fierți în coajă, măsline, ouă și ceapă. Ciorba de fasole cu afumătură este una dintre cele mai populare tipuri de ciorbă, mai ales în perioada rece. Iar ultimul loc este ocupat de pomana porcului. Nu există o rețetă pentru acest fel de mâncare, este mai degrabă un ritual care se săvârșește după ce este tăiat porcul.

Citește și

The post Topul celor mai populare mâncăruri românești. Ce preparat ocupă primul loc appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 19 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code