Economice

Protecție sporită pe Transfăgărășan și Transalpina: CNAIR a primit o ofertă la licitația pentru 25 km de parapete cu cabluri

Până la termenul limită din data de 1 septembrie, la licitația CNAIR a depus ofertă asocierea Winchmore Management Group (Leader) – Tesaro Kit Construct.

Valoarea totală estimată a acordului-cadru este de 20,35 de milioane de lei, iar durata acestuia este de 36 de luni, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Prin montarea parapatelor rutiere cu cabluri, CNAIR anticipează o creștere a gradului de siguranță rutieră pe sectoarele de drum periculoase, prin protejarea vehiculelor împotriva intrărilor pe celălalt sens de circulație sau a ieșirilor de pe platforma drumului.

CNAIR are în vedere montarea parapetelor cu cabluri pe toata rețeaua de drumuri naționale, dar prioritare sunt DN7 Transfăgărășan și DN67C Transalpina, având în vedere gradul ridicat de accidente rutiere, din cauză că traseul este unul periculos, „cu multe viraje și curbe în ac de păr, iar riscul căderii în afara părții carosabile este destul de mare”.

Zero decese pe Drumul Morții, unde a fost montat parapet pe mijloc

Reprezentanții CNAIR precizează că astfel de parapet a fost montat în 2017 pe DN2, supranumit Drumul Morții, în zona localității Afumați (video jos). „Proiectul pilot a s-a dovedit a fi un succes datorită faptului că de la montare nu s-a mai produs niciun accident grav soldat cu victime decedate”, spun reprezentanții CNAIR.

 

Citește și Scandal între Primăria Afumaţi şi CNAIR pentru montarea parapetului metalic pe mijlocul DN2

The post Protecție sporită pe Transfăgărășan și Transalpina: CNAIR a primit o ofertă la licitația pentru 25 km de parapete cu cabluri appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code