Economice

Cătălin Prunariu, directorul TAROM, are circa 12.000 de euro investiți în acțiuni TESLA, Apple și Airbnb

Cătălin Prunariu a fost numit director general al TAROM pe 9 iunie 2021. Acesta ocupa poziția de director zbor și este de profesie pilot comandant.

Investițiile directorului general al TAROM în giganții americani sunt făcute în prima jumătate a acestui an. În penultima declarație de avare, datată 29 decembrie 2020, aceste dețineri nu figurau. Cătălin Prunariu a vândut anul acesta și un teren în Corbeanca de peste 2.200 de mp, pentru care a încasat circa 122.000 de euro.

Ca pilot comandant și director de zbor, Cătălin Prunariu a încasat circa 30.000 de euro, la care se adaugă misii (plăți suplimentare pentru deplasări sau detașări) de 6.000 de euro. Acum are cu aproape 10.000 de euro mai mult în conturi și mai are de rambursat un credit în valoare de 280.000 de euro.

Cine este Cătălin Prunariu

Cătălin Prunariu este fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, și a început să lucreze în cadrul TAROM în anul 2009, în calitate de copilot. Ulterior a profesat ca pilot comandant, instructor și examinator. În paralel, între 2012 și 2017, a fost membru în Consiliul de Administrație al Autorității Aeronautice Civile Române. În perioada 2019 – 2020 a ocupat funcția de inspector-șef pentru operațiuni aeriene. A fost numit pe postul de director general al TAROM din funcția de director operațiuni zbor.

Pleiada de directori TAROM

După demiterea lui Heinzmann în martie 2016, care ocupase această funcție timp de aproape patru ani, conducerea Tarom a fost preluată de directorul fiananciar, Gabriel Stoe. Interimatul a fost asigurat până la începutul lunii august 2016, atunci când Dan Iulius Plaveti a preluat manșa companiei timp de şase luni, până la numirea lui Eugen Davidoiu.

Davidoiu a demisionat, iar locul său a fost preluat de Florin Susanu, care avea mandat pentru o lună.

În octombrie 2017, TAROM avea al patrulea director în decurs de doar un an. Ileana Daniela Dragne era numită director interimar, poziție pe care a ocupat-o puțin mai mult de o lună, după care a invocat motive personale și și-a dat demisia.

O perioadă mai lungă a avut-o la conducerea TAROM Wolff Werner-Wilhelm, care anterior acestei funcții fusese director în cadrul reţelei de dealeri BMW Automobile Bavaria. În martie 2019, Wolff a fost îndepărtat de la conducerea companiei, an în care TAROM a avut, din nou, mai mulți directori. După Wolff a urmat interimatul asigurat, din nou, de Florin Susanu, apoi de Mareşi Cărăvan și Mădălina Mezei. 

După demiterea Mădălinei Mezei, Valentin Gvinda este numit director provizoriu, al cincilea director din 2019. Tot în octombrie, este numit al șaselea director dintr-un an: George Costin Barbu, care ocupă funcție până în iunie 2020. 

Mihăiță Ursu preia conducere companiei, la cârma căreia rămâne un an, iar locul lui este luat de Prunariu.

Foto: Radio România Cultural

The post Cătălin Prunariu, directorul TAROM, are circa 12.000 de euro investiți în acțiuni TESLA, Apple și Airbnb appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code