Economice

Donații de peste 840 de milioane de euro au fost strânse pentru renovarea Catedralei Notre-Dame

Suma de 842,8 milioane de euro, colectată datorită donatorilor francezi şi străini, ”permite să vedem viitorul cu încredere”, a declarat generalul Jean-Louis Georgelin, în faţa unei comisii a Senatului francez, fiind întrebat în legătură cu stadiul lucrărilor şi ”transparenţa” finanţării.

Gigantul energetic francez Total a contribuit cu 100 de milioane de euro, o contribuție generoasă făcând și Fundaţia Bettencourt, o structură de sponsorizare a moştenitorilor fondatorului grupului de cosmetice L’Oréal, a cărei sumă donată nu a fost precizată.

Calendarul lucrărilor prevede o redeschidere în 2024, a reafirmat generalul. Pe de altă parte, lucrările referitoare la împrejurimile Notre-Dame din Paris ţin de ”responsabilitatea primăriei din Paris” şi ”probabil nu vor începe până în 2025”, ceea ce implică regândirea ”accesului temporar la catedrală pentru turişti, în special în timpul Jocurilor Olimpice”, pe care Parisul le va găzdui peste trei ani.

Intemperiile, lucrările neprevăzute, întreruperile (limitate) din cauza pandemiei de Covid şi mai presus de toate numeroasele măsuri şi amenajări legate de reducerea emanaţiilor de plumb au provocat unele întârzieri şi costuri suplimentare. O evaluare finală a costului lucrărilor va fi anunţată până la sfârşitul anului.

Sursa foto: Wikipedia.

The post Donații de peste 840 de milioane de euro au fost strânse pentru renovarea Catedralei Notre-Dame appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code