Flux Stiri

Iohannis și Ciolacu discută despre situația de securitate în înarmare la CSAT. Care sunt principalele subiecte din cadrul ședinței

  • CSAT se întruneşte în prima şedinţă din acest an.
  • Pe agendă sunt situaţia de securitate de la Marea Neagră şi dotarea Armatei.
  • Politicienii sunt mai interesați de alegeri decât de situația de securitate a României.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se întruneşte miercuri în prima şedinţă din acest an, în care se va discuta despre situaţia de securitate de la Marea Neagră şi despre programul de înzestrare a Armatei. Ședința are loc la aproape doi ani de la declanșarea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, când majoritatea liderilor europeni au avertizat că Putin nu se va opri la Ucraina.

Inclusiv generalul Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării, a precizat că Rusia va ataca Republica Moldova și situația din Balcani se va deteriora.

Care este ordinea de zi a CSAT și ce decizii se vor lua?

Pe ordinea de zi vor fi evoluțiile privind situația de securitate de la Marea Neagră. Pentru prima dată de la terminarea Războiului Rece, un general român în activitate a avertizat că securitatea în România este în pericol. Generalul Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării, a precizat că Rusia va ataca Republica Moldova și situația din Balcani se va deteriora. Cei mai influenți oameni politici, în frunte cu Președintele Iohannis vor discuta și despre progresele și regresele înregistrate.

Ce ar trebui să facă România pentru a-și asigura securitatea?

România ar trebui să acționeze pe mai multe planuri. Pe plan aliat, România a încercat să mărească nivelul grupului NATO de pe teritoriul nostru, dar nu a reușit acest lucru. Avem un contingent destul de serios, aproximativ 70.000 de militari, dar nu cât și-ar dori Iohannis.

Citește și:

The post Iohannis și Ciolacu discută despre situația de securitate în înarmare la CSAT. Care sunt principalele subiecte din cadrul ședinței appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 29 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code