Flux Stiri

De la dușmani la aliați? Ron DeSantis s-ar afla pe lista de vicepreședinți a lui Donald Trump

  • Donald Trump s-ar fi putut certa cu fostul său protejat Ron DeSantis în timpul primarelor republicane.
  • Trump spune că DeSantis se află pe lista sa scurtă de vicepreședinți, care îi mai include pe Tim Scott și Vivek Ramaswamy.
  • „Toți sunt buni, toți sunt solizi”, a declarat Trump pentru Laura Ingraham, gazda Fox News.

Poate că guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a fost unul dintre cei mai slabi candidați prezidențiali din ultima vreme, dar s-ar putea să se regăsească totuși la Casa Albă anul viitor. Asta dacă fostul președinte Donald Trump îl va alege ca vicepreședinte. Marți, candidatul la președinția republicană a declarat în cadrul unei conferințe publice la Fox News că DeSantis se află pe lista sa de vicepreședinți, scrie Business Insider.

„Sincer, toți acești oameni sunt buni. Toți sunt buni, toți sunt solizi”, i-a spus Trump prezentatoarei Laura Ingraham, după ce aceasta a enumerat potențiali candidați precum DeSantis, senatorul de Carolina de Sud Tim Scott și Vivek Ramaswamy.

De la aliați la dușmani și poate parteneri?

Relația Trump-DeSantis a parcurs un drum lung. La început, cei doi au început ca aliați, Trump mergând chiar până la a-l numi pe DeSantis un „tânăr lider strălucit” atunci când a intrat în cursa pentru postul de guvernator al Floridei.

Trump a continuat să susțină campania de succes a lui DeSantis pentru postul de guvernator în 2018. În primele săptămâni ale pandemiei COVID-19, el l-a lăudat, de asemenea, pe DeSantis pentru răspunsul său în Florida, spunând că a făcut o „treabă fantastică”.

Cu toate acestea, odată ce Trump și-a dat seama că steaua lui DeSantis era în ascensiune, marcându-l ca un potențial candidat la nominalizarea din 2024, relația lor a început să se strice.

În ultimele luni ale anului 2021, au început să apară povești potrivit cărora Trump era supărat pe DeSantis, Vanity Fair relatând în septembrie 2021 că Trump „are resentimente față de popularitatea sa”. Cu puțin timp înainte de alegerile de la jumătatea mandatului din 2022, Trump a recurs la injurii, inventând porecla „Ron DeSanctimonious”.

În urma realegerii lui DeSantis în Florida, Trump a publicat o declarație în care l-a numit „un guvernator REPUBLICAN mediu cu relații publice excelente” și i-a reproșat că nu exclude o candidatură la președinție.

Pe măsură ce a devenit mai clar că DeSantis intenționa să îl provoace, Trump a declarat reporterilor că ar fi un act de lipsă de loialitate, mergând până la a spune că regretă că l-a susținut pe DeSantis în 2018.

Trump și-a intensificat criticile, acuzându-l pe DeSantis în ultimele luni că nu are „nicio personalitate” și amplificând o calomnie nefondată despre perioada în care a fost profesor de liceu.

Citește și

The post De la dușmani la aliați? Ron DeSantis s-ar afla pe lista de vicepreședinți a lui Donald Trump appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 30 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code