Economice

Gigant european din construcții atacă piața din România: Francezii de la Eiffage deschid sucursală în România, via Spania

Firma spaniolă a depus cerere pentru înregistrarea entității juridice din România pe data de 18 octombrie. Sucursala din România va avea sediul social în Strada Aviator Marcel Andreescu din Sectorul 1 al Capitalei. Reprezentanții sucursalei sunt trei spanioli, din localitățile Sevilia, Granada și Cadiz.

eiffage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Compania spaniolă are în portofoliu lucrări precum poduri, clădiri rezidențiale, dar și un stadion, în Spania, potrivit informațiilor de pe site-ul propriu.

De asemenea, portofoliul companiei – mamă din Franța include lucrări la obiective majore de investiții precum Tunelul Mânecii care leagă Franța de Marea Britanie (finalizat în 1994), linie de metrou din Copenhaga (finalizată în 2002), Viaductul Millau – cel mai înalt pod din lume (2004) și linia feroviară de mare viteză TGV Perpignan-Figueres, finalizată în 2009.

Grupul Eiffage include și compania Eiffage Métal, fosta Eiffel Constructions Métalliques, descendentă a companiei de inginerie Société des Établissements Eiffel fondată de Gustave Eiffel, constructorul Turnului Eiffel.

Rămâne de văzut dacă Eiffage va depune ofertă la vreo licitație pentru construcția de autostrăzi în România.

Numele companiei din Spania este menționat alături de alți opt competitori în cazul unor lucrări de 250 de milioane de dolari pe care Pentagonul urma să le comande pentru construirea de noi facilități militare în România, după cum a relatat Profit.ro în primăvară.

The post Gigant european din construcții atacă piața din România: Francezii de la Eiffage deschid sucursală în România, via Spania appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code