Economice

Marea Britanie majorează nivelul de alertă din cauza creșterii rapide a cazurilor de Omicron

Nivelul creşte de la trei la patru, fiind al doilea cel mai înalt nivel şi indică faptul că „transmiterea este mare şi presiunea asupra serviciilor de sănătate este generalizată şi semnificativă sau în creştere”.

„Primele elemente arată că Omicron se răspândeşte mult mai rapid decât Delta şi că protecţia vaccinului împotriva afecţiunilor simptomatice ale Omicron este redusă”, subliniază sursele citate de AFP.

Deşi gravitatea Omicron nu este cunoscută încă şi „va fi mai clară în următoarele săptămâni”, responsabili din domeniul sănătăţii notează că există deja spitalizări din cauza Omicron şi că este „probabil” ca numărul acestora „să crească rapid”.

Premierul Boris Johnson se va adresa naţiunii duminică seara, a indicat Downing Street.

Se aşteaptă ca el să facă un bilanţ al eforturilor guvernului în lupta împotriva răspândirii Omicron, între care extinderea campaniei de rapel la persoanele cu vârsta de peste 30 de ani, începând de luni.

Aceste anunţuri se adaugă la noi măsuri prezentate de Boris Johnson, printre care revenirea la telemuncă şi introducerea în anumite locuri a certificatului sanitar, măsuri care vor fi supuse votului deputaţilor marţi.

Regatul Unit este afectat în mod special de pandemie, cu peste 146.000 de decese şi aproximativ 50.000 de noi cazuri de contaminare înregistrate în fiecare zi.

The post Marea Britanie majorează nivelul de alertă din cauza creșterii rapide a cazurilor de Omicron appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code