Flux Stiri

Dietele sănătoase te pot feri de boli și îți pot prelungi viața/ Alex Rada: Trebuie să găsim echilibru în farfurie și niciodată să nu facem exces

  • Dietele sănătoase te feresc de boli și îți prelungesc viața. Sunt un medicament pentru organism.
  • Brett Osborn spune că pentru o viață echilibrată să nu neglijăm proteinele și grăsimile.
  • Osborn: Mai puțin zahăr și mai multe legume. Legumele sunt o sursă excelentă de fibre.

Dietele sănătoase te pot feri de boli și îți pot prelungi viața. Brett Osborn, expert în longevitate spune că alimentația corectă este ca un medicament. Osborn susține că pentru o viață echilibrată proteina și grăsimile nu trebuiesc neglijate, organismul are nevoie de ele. Mai puțin zahăr și cât mai multe
legume.

Alex Rada, chef bucătar, spune că sunt aceleași informații de zeci de ani pe care le neglijăm.

„Trebuie să găsim echilibru în farfurie și niciodată să nu facem exces. Chiar și de proteine, dar în același timp să nu scoatem proteina animală de tot din alimentație. Dacă înțelegem ideea de a mânca diversificat și să mâncăm tot ce găsim pe piață, tot ce vedem, să nu avem același meniu zilnic.” 

Alex Rada: Important e să mâncăm diversificat, după aceea să mâncăm echilibrat, pentru că de cele mai multe ori mâncăm mai mult decât avem nevoie. Noi nu mâncăm până ne săturăm. Să nu facem exces de un aliment și să mâncăm diversificat și să încercăm în fiecare zi. Pe primul loc sunt legumele” 

„Trebuie să mâncăm salate ca să ne luăm fibre, după aceea să nu uităm de proteine sănătoase. Carnea în farfurie trebuie să fie o bucățică, nu foarte mult. Să nu uităm în fiecare zi sau cel puțin în maxim 2 zile să mâncăm cereale. Fructele sunt foarte importante, oleaginoase, și după tot acest meniu să nu uităm că degeaba mâncăm sănătos dacă nu suntem activi, dacă nu facem mișcare”, a spus Alex Rada, la Aleph News.

Trebuie să găsim echilibru în farfurie și niciodată nu trebuie să facem exces de nu știu să zic, chiar și de proteine, dar în același timp să nu scoatem proteina animală de tot din alimentație. Dacă înțelegem ideea de a mânca diversificat și să mâncăm tot ce găsim pe piață, tot ce vedem, nu să nu avem aceeași meniu zilnic.

Important e să mâncăm diversificat, după aceea să mâncăm echilibrat, pentru că de cele mai multe ori mâncăm mai mult decât avem nevoie. Da, noi nu mâncăm până ne săturăm.

Să nu facem exces de un aliment și să mâncăm diversificat și să încercăm în fiecare zi pe primul loc oricum sunt legumele.

Trebuie să mâncăm salate ca să ne luăm fibre, după aceea să nu uităm de proteine sănătoase. Carnea în farfurie trebuie să fie o bucățică, o bucățică, da, nu foarte mult. Să nu uităm în fiecare zi sau cel puțin în maxim la 2 zile să mâncăm cereale. Fructele sunt foarte importante, oleaginoase și după tot acest meniu să nu uităm că degeaba mâncăm sănătos dacă nu suntem activi, dacă nu facem mișcare.

Citește și

The post Dietele sănătoase te pot feri de boli și îți pot prelungi viața/ Alex Rada: Trebuie să găsim echilibru în farfurie și niciodată să nu facem exces appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code