Economice

Compania, HS Timber Productions, fosta Holzindustrie Schweighofer, își reduce cu 30% producția din România. 600 de angajați vor fi restructurați

Începând din 30 martie, activitatea fabricii de panouri din lemn masiv din Siret (foto) va fi întreruptă, la fel ca şi activitatea fabricii de cherestea din cadrul unităţii de producţie din Rădăuţi. Fabrica de panouri de lemn masiv din Siret prelucrează în prezent cherestea produsă la unitatea din Rădăuţi.

La unitatea din Rădăuţi, activitatea de producţie de stâlpi şi grinzi va continua.

Per total, capacitatea de debitare a HS Timber Productions în România va fi redusă cu 30%.

Potrivit companiei, motivul restructurării activităţii este reprezentat de condiţiile generale dificile de pe piaţa lemnului.

„Unul dintre principalele motive ale restructurării constă în provocările din ce în ce mai mari din România, mai precis mediul legislativ instabil şi măsurile restrictive de pe piaţa lemnului. Achiziţia de lemn rotund pe piaţa din România a fost limitată începând cu 2016. Ucraina şi Rusia nu mai sunt disponibile pentru achiziţiile de materie primă, din cauza interdicţiilor de export în vigoare în aceste ţări. În plus, întârzierile lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din regiune, precum şi birocraţia laborioasă în materie de importuri, fac ca importurile de lemn din alte state membre ale Uniunii Europene să fie foarte dificile. Mai mult decât atât, producţia de energie verde şi vânzarea de certificate verzi este extrem de anevoioasă”, se menţionează în comunicatul HS Timber Solutions.

Compania consideră că investiţiile importante necesare la fabrica din Siret nu sunt fezabile din punct de vedere economic în condiţiile actuale de piaţă.

Conform sursei, pentru cei aproximativ 600 de angajaţi afectaţi de restructurare, societatea comercială face tot posibilul să le ofere cât mai multora dintre ei oportunităţi de a continua să lucreze în cadrul unităţilor grupului, iar în celelalte cazuri se depun eforturi pentru a menţine impactul social la un nivel cât mai redus posibil.

HS Timber Productions îşi continuă activitatea cu două fabrici de cherestea şi o fabrică de panel în alte locaţii, cu un total de aproximativ 2.400 de angajaţi, aceste unităţi nefiind afectate de restructurare. Compania investeşte în continuare în modernizarea şi îmbunătăţirea operaţiunilor în unităţile respective.

Sursa foto: site-ul companiei

The post Compania, HS Timber Productions, fosta Holzindustrie Schweighofer, își reduce cu 30% producția din România. 600 de angajați vor fi restructurați appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code