Economice

Volta Trucks, producător de camioane electrice, va livra 1.500 de vehicule către DB Schenker

Divizia DB Schenker a Deutsche Bahn va comanda aproape 1.500 de camioane electrice de la Volta Trucks pentru a transporta mărfuri de la terminalele sale europene în zonele centrale ale orașelor și în ariile urbane.

Inițial, începând cu primăvara și vara anului 2022, DB Schenker va folosi prototipuri ale camioanelor electrice Volta în operațiunile de distribuție, iar feedbackul va fi folosit în producția celor nu mai puțin de 1.470 de vehicule pe care le va utiliza ulterior.

Conform DB Schenker, camioanele electrice vor fi utilizate în 10 locații din cinci țări, însă oficialii companiei nu au dorit să dezvăluie numele acestora. Companiile implicate nu au oferit nici detalii despre valoarea tranzacției.

Camioane Volta vor fi produse la o fostă fabrică AN din Austria care a fost preluată de Steyr Automotive. Compania Volta Trucks, cu sediul în Stockholm, intenționează să înceapă producția Volta Zero, un camion electric de 16 tone, în 2022.

Noua precomandă venită de la DB Schenker aduce catalogul de comenzi al Volta Trucks la aproximativ 4.500 de camioane electrice. Cea mai mare comandă de până acum a vizat 1.000 de camioane și a fost plasată de firma franceză Petit Forestier.

Achizițiile de camioane electrice sau alimentate cu hidrogen vor crește accelerat în următorii ani pe măsură ce municipalitățile din Europa vor interzice accesul vehiculelor comerciale poluante în zonele urbane.

The post Volta Trucks, producător de camioane electrice, va livra 1.500 de vehicule către DB Schenker appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code