Economice

Virgil Popescu: România este interesată să crească procentul energiei din surse regenerabile în ponderea mixului energetic

„Astăzi am avut o întâlnire de lucru şi cu Francesco La Camera – directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), în care ţara noastră este membră, cu ocazia participării la cea de-a XIII-a sesiune a Adunării. Am transmis că România este interesată de creşterea procentului energiei regenerabile în ponderea mixului energetic, inclusiv prin producerea de energie eoliană offshore”, a scris ministrul Energiei, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, alte preocupări sunt legate de reglementarea şi aplicarea soluţiilor inovatoare pentru decarbonare şi răcire, dar şi a soluţiilor tehnologice noi pentru decarbonizarea transportului, pentru a fi incluse în planul de lucru al IRENA.

„Iar toate aceste soluţii să fie detaliate în cadrul unor ateliere de lucru pe care să le organizăm în parteneriat cu IRENA, inclusiv la Bucureşti, alături de parteneri internaţionali şi din regiunea noastră. De asemenea, am discutat şi despre planurile şi ţintele pe care ni le-am asumat ca ţară pentru a produce şi consuma cât mai multă energie verde. Directorul general IRENA mi-a transmis că susţine România”, a mai notat Virgil Popescu.

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code