Flux Stiri

UNESCO anunță ce situri au primit un loc pe lista sa de Patrimoniu Mondial. Cimitirul din Soulzmatt a fost propus de Franța

  • Cimitirul din Soulzmatt este propus de Franța și Belgia alături de alte situri din Primul Război Mondial.
  • Gordion, capitala Frigiei antice din Turcia, a fost nominalizat la secțiunea „proprietăți culturale”.
  • Au fost clasate pe lista patrimoniului în pericol Catedrala Sfânta Sofia din Kiev și centrul istoric al Lvovului.

O colecție de morminte din vechea confederație Gaya din Coreea, o fortăreață inelara a vikingilor din Danemarca, un oraș antic thailandez și un teren vechi de 2.000 de ani din Ohio, se numără printre candidații pentru înscrierea pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO în acest an. După multe deliberări, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a început să anunțe ce situri au primit onoarea unui loc pe lista sa de Patrimoniu Mondial.

Anul acesta, printre propuneri se află una cu o semnificație deosebită pentru noi. Este vorba despre o propunere comună Franța- Belgia: Locuri funerare și de memorie ale Primului Război Mondial – Frontul de Vest, Belgia/Franța. Printre aceste locuri funerare se află cimitirul românesc din Soulzmatt. 2.344 de prizonieri de război români au murit în Alsacia și Lorena din ianuarie 1917 până în decembrie 1918 și sunt îngropați în câteva cimitire ca cele de la Soultzmatt sau Dieuse.

Aseară a fost anunțată clasarea Vulcanilor și pădurilor de pe muntele Pelé din Martinica, arhipelagului Ha Long din Vietnam, a pădurilor uscate din Madagascar. De asemenea, au fost clasate pe lista patrimoniului în pericol Catedrala Sfânta Sofia din Kiev și centrul istoric al Lvovului.

Se mai află pe lista Parcul Național «Munții Bale» din Etiopia. Situat la 240 de mile sud-est de Addis Abeba, parcul cuprinde o suprafață de 830 de mile pătrate, inclusiv Platoul Sanetti, care găzduiește lupul etiopian – cel mai rar canid din lume.

«La Maison caré» din Nîme, în Franța, este de asemenea pe listă. Este un vestigiu al prezenței romane in Galia antica și se află într-o excelenta stare de conservare. Gordion, capitala Frigiei antice din Turcia a fost, de asemenea, nominalizat la secțiunea „proprietăți culturale”.

Citește și:

The post UNESCO anunță ce situri au primit un loc pe lista sa de Patrimoniu Mondial. Cimitirul din Soulzmatt a fost propus de Franța appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code