Flux Stiri

Un robot ține loc de paznic într-un aeroport din Texas. Ce întrebuințări are K5?

  • Robotul K5 va supraveghea ușile de acces dedicate doar personalului autorizat din aeroport.
  • K5 măsoară mai mult de 1,60 m și are o greutate de aproximativ 190 de kilograme.
  • K5 este conectat la sistemul de pază și raportează automat orice mișcare suspectă.

Ceea ce vedeai cândva în filme devine astăzi realitate. Îți vorbesc despre un robot care va asigura securitatea pe aeroportul din Texas.

Cine e mai exact noul „paznic” din Texas?

Dacă ne doar ne uităm puțin la noul model, cred că ne ducem toți cu gândul către celebrul R2 – D2 din Războiul Stelelor. Chiar seamănă puțin. Hai să îți fac cunoștință cu K5, „noul paznic din Texas”, care va primi legitimația de security în San Antonio International Airport. Robotul proiectat și construit de cei de la Knightscope măsoară mai mult de 1 metru 60 și cântărește aproximativ 190 de kilograme. Nu pare foarte înspăimântător, mai ales dacă știm că nu este prea rapid și se cam împiedică pe scări, deci cam greu să pornească în urmărire după potențiali infractori, dar nu îi va scăpa nimic din vedere, deoarece are o viziune de 360 de grade.

Ce va face el mai exact? Ei bine, va păzi toate ușile de acces din zonele care nu sunt destinate decât personaului autorizat al aeroportului. Astfel, K5 va urmări orice mișcare în aceste puncte de acces și va scana automat legitimațiile de acces ale celor care vor vrea să treacă. Bineînțeles, robotul este conectat la întregul sistem de pază al aeroportului și va raporta orice mișcare suspectă către ofițeri.

Ce eficiență are K5, nu ne așteptăm deloc la erori din partea lui?

K5 e un angajat bun, își face treaba bine, nu prea greșește…însă eficiența lui depinde și de ceea ce se întâmplă în jur. Un model K5 a ajuns nu de mult în aceeași funcție la stația de metrou din Times Square, însă nu a durat mult până când a trebuit să fie salvat de „colegii săi”, după ce niște trecători au vrut mai mult decât doar să facă o poză cu el. Să sperăm că noul paznic al aeroportului din Texas nu va avea aceeași soartă.

Citește și

The post Un robot ține loc de paznic într-un aeroport din Texas. Ce întrebuințări are K5? appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 29 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code