Economice

STB reintroduce de săptămâna viitoare tramvaie pe linia 5, suspendată de cinci ani

„Vom folosi sistemul cu tramvaie dublu cap – care a fost utilizat pe linia 55 – și îl mutăm pe linia 5. Începând cu data de 17 iunie. Tramvaiele vor circula pe tronsonul Ștefan cel Mare – Bd. Barbu Văcărescu – Pod Elvila – Bd. Aerogării, până la intersecția cu Bd. Ficusului. Repunerea în circulație a tramvaielor pe linia 5 nu este o realizare, ci o formă de a ne cere scuze, ca administrație, pentru blocajul creat în ultimii cinci ani”, a transmis viceprimarul.

El a explicat că un an de zile au durat formalitățile pentru deblocarea proiectului de execuție a buclei de la capătul Bd. Aerogării.

„Astăzi le-am cerut directorilor STB, sub sancțiunea demiterii din funcție, asumarea unor termene clare pentru executarea lucrărilor de modernizare a liniei 5 de tramvaie”, a subliniat Bujduveanu.

Calendar lucări:
– Pe data de 17 iunie 2022 se repune în circulație tramvaiul pe linia 5. Prima etapă de probă (1-3 zile), deoarece siguranța este pe primul loc. Linia va funcționa cu tramvaie dotate cu posturi de comandă duble, la ambele capete.
– Pe data de 01 iulie 2022 încep săpăturile pentru refacerea buclei de la capătul Bulevardului Aerogării. Termenul asumat de execuție este data de 01 Decembrie 2022.
– În intervalul 15 iulie – 01 August 2022, STB va depune cererea de eliberare a Autorizației de Construcție pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a liniei 5, pe tronsonul Ștefan cel Mare – Bd. Barbu Văcărescu – Pod Elvila – Bd. Aerogării, până la intersecția cu Bd. Ficusului
– În intervalul 15 octombrie – 15 noiembrie este fixat termenul de începere a lucrărilor pentru refacerea în integralitate a liniei 5.

Între timp, tramvaiul va circula pe linia 5. Lucrările se vor executa pe tronsoane, iar circulația tramvaiului va fi adaptată în funcție de acestea, a conchis reprezentantul Primăriei Capitalei.

FOTO: Tramvai dublu cap, utilizat pe linia 55 (captură video YouTube, sursa: Totul cu Sever și Matei)

Citește și:

 

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code