Flux Stiri

Sezonul vacanțelor continuă. Ce destinații de toamnă ai în Europa?

  • Sezonul vacanțelor continuă în Europa, mai ales pentru americani.
  • Turiștii din SUA aleg țările europene pentru un city break-urile de toamnă.
  • Trendul este marcat de încălzirea globală care prelungește vacanța de vară.

Sezonul vacanțelor continuă în Europa, mai ales pentru americani. Turiștii din SUA aleg țările europene pentru un city break-urile de toamnă. Trendul este marcat de încălzirea globală care prelungește vacanța de vară.

Clima extrem de fierbinte din aceasta vara trimite cel puțin 10% din rezervările de vară mai la nord, dar americanii vor sa vina in continuare in sudul Europei, însă acum, în septembrie. Toamna este una dintre cele mai bune perioade pentru a vizita Europa datorită varietății mari de posibilități.

Plajele și temperaturile rămân calde pentru călătorii care caută timp pe plajă în destinații clasice din Spania, Portugalia și Turcia. Iar gurmanzii se pot bucura de festivalurile de toamnă și de recolta din Europa – cu activități precum căutarea de trufe în Croația, la recoltarea măslinelor în Grecia, până la băuturi la festivalurile podgoriilor din Sicilia, scrie CNN.

Ce destinații de toamnă ai în Europa?

Alentejo, Portugalia Valea Douro, cunoscută pentru producția de vin de porto, este alegerea evidentă de toamnă în Portugalia. În schimb, îndreptați-vă spre regiunea Alentejo, inima rurală a Portugaliei.
În timpul toamnei în munții Dolomiți din nordul Italiei, frunzele care se schimbă la culoare oferă un spectacol impresionant la apusul Soarelui. În Val Gardena poți să faci drumeții pe trasee montane, să guști din mâncăruri din Tirolul de Sud sau bucătăria locală.

Dacă vrei plajă ai Mallorca. Localnicii din Mallorca se bucură de insulă cel mai bine în afara lunilor de vară extrem de calde și agitate. În octombrie, temperaturile sunt încă de 20 de grade Celsius, fiind un timp ideal pentru traseele de ciclism și drumeții care înconjoară castele istorice, faruri și golfuri liniștite.

La recomandările de toamnă în Europa este prezentă și România. Agenții de voiaj din State recomandă Petrecerea Halloween-ului la „Castelul lui Dracula”, dar si bucuria de mânca mere, pere, dovleci și struguri. Turiștii americani sunt interesați si de sărbătoarea castanelor din octombrie în Baia Mare și un festival al verzei în satul săsesc Moșna.

Citește și

The post Sezonul vacanțelor continuă. Ce destinații de toamnă ai în Europa? appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code