Flux Stiri

Deficitul Franței scade sub 3% abia în 2027. Proiectul bugetului 2024 este construit pe o creștere de 1,4%

  • Planurile guvernului de la Paris sunt „lipsite de ambiție”.
  • Proiectul bugetului 2024 este construit pe o creștere de 1,4%.
  • Mâine va fi prezentat în Consiliu de Miniștri proiectul bugetului pentru anul viitor.

Autoritatea de supraveghere fiscală din Franța își avertizează guvernul că planurile sale pe termen lung de reducere a datoriei și a deficitului sunt lipsite de ambiție în comparație cu alte state europene. Revenirea la deficitul acceptat în UE, de sub 3 %, se va face, conform planului de la Paris, abia în 2027.

Mâine va fi prezentat în Consiliu de Miniștri proiectul bugetului pentru anul viitor. Proiectul este construit pe o creștere bugetară de 1,6% în 2024, mai mica decât cea prognozată la începutul lunii, de 1,6%. Restul previziunilor bugetare au rămas neschimbate.

Consiliul Superior al Finanțelor Publice a analizat previziunile actualizate și a conchis că o creștere medie de 1,35% așteptată de guvern în perioada 2023-2027 este optimistă. Prognoza guvernului pentru 2024, de 1,4%, a fost mai mare decât estimarea medie a economiștilor, de 0,8%, în principal pentru că guvernul a presupus că cea mai mare parte a impactului ratelor mai mari ale dobânzilor a fost deja absorbită de economie.

Franța a stabilit una dintre cele mai lente căi din Uniunea Europeană pentru reducerea deficitului bugetar al sectorului public până la plafonul de 3% din produsul intern brut. Guvernul președintelui Emmanuel Macron se așteaptă ca deficitul să scadă de la 4,9% din PIB în acest an la 4,4% în 2024, pentru a continua să scadă treptat până la 2,7% în 2027, la finalul mandatului de cinci ani al lui Macron. Deși guvernul și-a accelerat planurile de reducere a datoriei, consiliul a avertizat că acest lucru nu este suficient în comparație cu alte țări din UE.

Citește și

The post Deficitul Franței scade sub 3% abia în 2027. Proiectul bugetului 2024 este construit pe o creștere de 1,4% appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code