Flux Stiri

CEDO obligă România să recunoască familiile LGBTQ/ Florin Buhuceanu: E timpul ca discriminarea prin lege să înceteze

  • Recunoașterea legală a familiilor LGBTQ din România este definitivă și trebuie implementată urgent, spune CEDO.
  • Florin Buhuceanu: contestația României nu era una fondată, nu avea niciun fel de temei legal
  • Florin Buhuceanu: E timpul ca discriminarea prin lege să înceteze

Recunoașterea legală a familiilor LGBTQ din România este definitivă și trebuie implementată urgent, spune CEDO în ceea ce privește decizia finală adusă pentru a proteja drepturile familiilor formate din cupluri gay. După mai multe tentative ale Guvernului de a se opune acestei decizii pe motivul că România nu este pregătită pentru o astfel de schimbare, CEDO a reconfirmat obligativitatea privind drepturile acestor familii.

Florin Buhuceanu, unul dintre cei care a dat statul român în judecată, spune că era inevitabil ca Marea Cameră să respingă contestația României pentru că aceasta nu era una fondată, nu avea niciun fel de temei legal.

Florin Buhuceanu: „România încalcă Articolul 8 al drepturilor omului, privind viața de familie. Nu face asta de ieri, de azi, o face de decenii. E timpul ca discriminarea prin lege să înceteze. Știm din diferite sondaje că românii susțin diferite tipuri de familii. Politicienii sunt în urmă acestei realități și încearcă să tragă de timp.” 

„Am așteptat 30 de ani pentru a nu mai fi tratați ca infractori în această țară. Nu putem trăi în funcție de ciclul electoral partidelor. Vom pune presiune pe autorități să adopte cât mai curând o legislație care să ne permită să ne ducem traiul în comun ca orice alt cetățean al României. Sunt zici de mii de familii în țară care nu sunt protejate legal” , a spus Florin Buhuceanu, la Aleph News.

Citește și:

The post CEDO obligă România să recunoască familiile LGBTQ/ Florin Buhuceanu: E timpul ca discriminarea prin lege să înceteze appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code