Economice

Producătorul de PAL Kronospan îşi consolidează afacerile din ţară într-o singură firmă – Kronospan Trading – în contextul crizei economice şi sociale de Covid-19

Kronospan Trading SRL şi Kronospan Romania SRL sunt deţinute integral de Kronospan Holdings South Limited din Nicosia (Cipru) şi sunt producătoare de furnire şi panouri de lemn. Grupul Kronospan e unul dintre cei mai mari producători de PAL din lume, cu fabrici în Europa, America de Nord şi Asia.

Grupul îşi concentrează activităţile din România în cadrul firmei Kronospan Tranding după ce aceasta a fuzionat prin absorbţie cu Kronospan Romania.

Centralizarea activităţii celor două societăţi va conduce la:

  • utilizarea „optimă a resurselor economice, în special în conjunctura economică şi socială actuală, generată de pandemia globală de Covid-19, ale cărei repercusiuni economice vor afecta activitatea societăţilor în situaţia în care nu are loc integrarea acestora prin fuziune”, se arată în proiectul de fuziune consultat de Economica.net.
  • centralizarea și simplificarea conducerii cel două societăți implicate în fuziune, prin eliminarea structurilor de management paralele de la nivelul societății absorbite. Măsura va duce la înregistrarea unor economii substanțiale, reiese din proiectul de fuziune.
  • simplificarea procedurilor de raportare (contabile și financiare), folosite atât față de autorități, cât și față de acționarii din grup, precum şi eliminarea cheltuielilor aferente;
  • punerea în aplicare a unei politici unitare de personal, introducerea acelorași standarde, asigurarea aceleiași protecții pentru angajați, precum și crearea de noi oportunități profesionale în cadrul firmei Kronospan Trading, se mai arată în proiectul de fuziune consultat de Economica.net;
  • realizarea unui plan de investiții coerent, corelat cu necesarul și oportunitățile de investiții, cu strategia de dezvoltare de ansamblu a firmei Kronospan Trading;

Economica.net vă prezintă cele mai importante date despre fuziunea dintre cele două societăţi, luate de Kronospan Holdings South Limited la 26 august 2021 şi publicate recent în Monitorul Oficial:

Kronospan Holdings South Limited a aprobat procesul de fuziune dintre Kronospan Trading şi Kronospan Romania.

Fuziunea va produce efecte începând cu data de 31 august 2021 – data efectivă – în acord cu proiectul de fuziune.

  • Fuziunea e urmată de dizolvarea fără intrare în lichidare a societăţii Kronospan Romania.

Kronospan Holdings South Limited a aprobat transferul tuturor activelor și pasivelor firmei Kronospan Romania către Kronospan Trading, în schimbul emiterii de părţi sociale în capitalul social al societăţii Kronospan Trading. Dreptul de proprietate asupra activelor și pasivelor Kronospan Romania va fi transferat de la Kronospan Romania către Kronospan Trading începând cu data fuziunii  – 31 august.

Mai nuanţat, Kronospan Holdings South Limited a aprobat majorarea capitalului social al Kronospan Trading cu 109,56 de milioane de lei, de la circa 676.000 de lei, la 110,24 de milioane de lei, prin emiterea unui număr de 19.593 de părţi sociale, la o valoare nominală de 5.592 de lei, în favoarea asociatului unic al Kronospan Romania.

Astfel că noua structură a capitalului social al Kronospan Trading în urma fuziunii este următoarea:

Kronospan Holdings South Limited deţine 19.714 părți sociale, cu o valoare nominală de circa 5.592 lei fiecare şi o valoare nominală totală de 110,24 milioane de lei, care reprezintă tot capitatul social al Kronospan Trading.

  • Valoarea de 110,24 de milioane de lei este formată din suma de circa 676.000 de lei care reprezintă valoarea capitalului social înainte de fuziune şi din valoarea de 109,56 de milioane de rezultată din fuziunea dintre Kronospan Trading și Kronospan Romania.

Kronospan Trading SRL a avut afaceri nete de 1,58 de miliarde de lei în anul 2020, cu circa 2,8% mai mari decât cele din anul 2019. Firma a avut pierdere netă de peste 36 de milioane de lei în 2020, semnificativ mai mică decât cea din anul 2019. Societatea a avut un număr mediu de 600 de angajaţi, în creştere uşoară faţă de nivelul anului 2019.

Kronospan Romania, firma absorbită de Kronospan Trading, a avut afaceri nete de peste 54 de milioane de lei în anul 2020, cu peste 10% mai mari decât cele din 2019. Din 2014 încoace, firma a mers doar în pierdere. Kronospan Romania a încheiat anul 2020 cu pierdere de circa 43 de milioane de lei, potrivit bilanţurilor depuse la Finanţe.

Sursă foto e https://ro.kronospan-express.com/ro.

The post Producătorul de PAL Kronospan îşi consolidează afacerile din ţară într-o singură firmă – Kronospan Trading – în contextul crizei economice şi sociale de Covid-19 appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code