Economice

Președintele Ucrainei acuză Statele Unite că prin mesajele privind o posibilă invazie rusă crează panică și nu-i ajută pe ucrainieni

”Cel mai bun prieten al duşmanilor noştri în acest moment este panica din ţara noastră. Şi toate aceste informaţii (despre un posibil atac) nu fac decât să provoace panică şi nu ne ajută”, a declarat el în timpul unei vizite în provincie.

Şeful statului ucrainean a spus că au existat „prea multe” anunţuri privind un „război profund şi total din partea Rusiei”. ”Dacă mai aveţi informaţii despre o invazie cu o certitudine de 100%, daţi-ni-le”, a insistat el, adăugând: ”Înţelegem riscurile, ştim că ele există”.

Statele Unite consideră de săptămâni întregi că o invazie a Rusiei în ţara vecină este iminentă, iar vineri au declarat că ar putea fi acum o chestiune de zile.

Rusia are zeci de mii de soldaţi la graniţa cu Ucraina şi desfăşoară, de asemenea, manevre pe scară largă în Belarusul vecin şi în Marea Neagră.

Ucraina a acuzat şi în trecut Washingtonul de alarmism şi de riscul de a alimenta o panică distructivă pentru ţară.

În timp ce autorităţile ucrainene atrag atenţia că armata rusă este desfăşurată de luni de zile la graniţele sale, ele subliniază că diplomaţia are încă o carte importantă de jucat.

”Lucrăm la nivel diplomatic, discutăm în fiecare zi cu autorităţile din diferite ţări, cu liderii lor, la diferite niveluri. De aceea, considerăm că singura cale de dezescaladare este calea diplomatică”, a declarat Zelenski sâmbătă.

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code