Economice

Cityring Development și Evergent Investments încep a treia fază din proiectul Atria Urban Resort, o investiție de 40 de milioane de euro

Cea de-a treia fază a proiectului Atria Urban Resort va avea 350 de apartamente, care vor fi finalizate spre sfârșitul anului viitor. Investiția este de 40 de milioane de euro, potrivit datelor companiei furnizate la solicitarea Economica.net. 

Investiția este cu 12 milioane de euro sau cu 42% mai mare față de suma estimată anul trecut, de 28 de milioane de euro. 

Diferența față de estimări anterioare vine din scumpirea materialelor și a manoperei, dar și din introducerea facilităților legate de sustenabilitate și reducerea amprentei de carbon”, ne-au declarat reprezentanți ai dezvoltatorului.

Față de primele două faze, noile blocuri vor avea un sistem propriu de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere. În plus, în fiecare apartament vor fi montate, în living, recuperatoare de caldură HRV.

Aceste sisteme de ventilație permit înlocuirea aerului din interior cu aer proaspăt din exterior printr-un proces denumit ”transfer de energie”, astfel încât căldura din aerul de ieșire este folosită pentru a ridica temperatura aerului din exterior pe măsură ce intră în casă, reducându-se astfel consumul suplimentar de energie.

Noile apartamente vor avea ferestre tripan, care reduc consumul de energie, iar parcările vor fi pregătite pentru a permite, în viitor, încărcarea mașinilor electrice.

Atria Urban Resort este un proiect imobiliar dezvoltat pe Șoseaua Chitilei, în vecinătatea Lacului Străulești, de către Evergent Investments, în parteneriat cu Cityring Development, deținut de antreprenorii Liviu și Eugen Lepădatu.

Proiectul se întinde pe nouă hectare și a fost conceput în patru faze de construcție, cu 1.400 de apartamente în total și o valoare totală de 120 milioane de euro.

Prima fază a proiectul imobiliar de amploare, dezvoltat în sectorul 1 al Capitalei, a fost finalizată și vândută integral la începutul anului 2020. Faza a două, cu 398 de apartamente și o zonă cu spații comerciale, are o valoare de aproximativ 35 de milioane de euro și a fost vândută aproape în totalitate. Tot în acest an, Atria demarează proiectarea și autorizarea celei de-a patra faze și ultima a proiectului imobiliar.

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code