Flux Stiri

Pe români îi îngrijorează mai mult războiul din Ucraina decât cel din Gaza

  • 49% dintre români sunt îngrijorați de războiul din Ucraina, 29% de cel din Gaza.
  • 66.1% dintre români sunt îngrijoraţi de efectele războiul dintre Israel şi Hamas asupra României.
  • Creşterea ameninţărilor teroriste reprezintă cea mai mare temere.

Întrebaţi care dintre cele două conflicte îi îngrijorează mai mult, cel dintre Ucraina şi Rusia sau cel dintre Israel şi Hamas, 49% dintre români indică conflictul dintre Ucraina şi Rusia, iar 29% conflictul dintre Israel şi Hamas, în timp ce 15.9% spun că îi îngrijorează ambele conflicte în aceeaşi măsură, conform unui sondaj INSCOP pentru News.ro.

Dacă ne raportăm doar la războiul din Gaza, două treimi dintre români se declară îngrijoraţi foarte mult şi destul de mult de efectele pe care războiul Israel-Hamas le-ar putea avea asupra României, în special asupra creşterii ameninţărilor teroriste.

Ce arată sondajul

”Femeile, persoanele cu vârsta peste 60 de ani, cei cu educaţie primară, cei inactivi pasivi, locuitorii din urbanul mare, cei cu venituri mai reduse sunt categoriile de populaţie cele mai îngrijorate de efectele pe care războiul dintre Israel şi Hamas le-ar putea avea asupra României. Bărbaţii, tinerii, persoanele cu educaţie superioară, locuitorii din Bucureşti, cei cu venituri mai ridicate tind să mai puţin îngrijoraţi de efectele acestui război asupra României decât restul populaţiei”, relevă analiza socio-demografică.

The post Pe români îi îngrijorează mai mult războiul din Ucraina decât cel din Gaza appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code