Economice

Omul de afaceri Dan Șucu dezvoltă un proiect de case sub brandul Mobexpert Homes în Pipera, lângă un proiect vândut de Gigi Becali

Omul de afaceri Dan Șucu dezvoltă un proiect de case în zona de nord a Capitalei, pe strada Vasile Alexandri din Voluntari.  Mobexpert Homes se construiește lângă proiectul Alexander Residence, finalizat și vândut de Gigi Becali.

Prima fază a proiectului Mobexpert Homes prevede construcția a 110 case, care vor fi finalizate spre sfârșitul acestui an. Prețurile pornesc de la 173.000 de euro și ajung la 220.000 de euro. Contactat de Economica.net, Dan Șucu nu a dorit să ofere mai multe detalii despre noul proiect imobiliar.

Noi proiecte rezindențiale

Dan Șucu și-a făcut intrarea pe piaţa imobiliară în 2017 alături de Valentin Vişou de la Conarg. Cei doi au dezvoltat ansamblul rezidențial  Arcadia Apartments din zona Domenii din  Bucureşti. Cel puțin trei noi proiecte rezidențiale ar urma să fie dezvoltate de Șucu în parteneriat cu alți investitori români.

Spre exemplu, la sfârșitul anului trecut, Mobexpert a cumpărat împreună cu Redport Capital, dezvoltatorul The Level Apartments, un teren de 44.000 de mp peste drum de Petrom City, sediul central al OMV Petrom.

În plus, proprietarul Mobexpert mai deține terenuri pentru noi proiecte imobiliare. Este vorba de un teren lângă Parcul Circului, pretabil pentru construcția a 300 de apartamente, și unul în estul Bucureștiului, de 40.000 de mp, unde se pot construi 500 de apartamente. 

 

Dan Șucu a vândut depozitele Mobexpert către CTP

Recent, Dan Șucu a vândul centrul logistic Mobexpert de lângă aeroportul din Târgu Mureș către dezvoltatorul CTP, după ce o tranzacție similară de sale and lease back a fost realizată în toamna lui 2020. Atunci, omul de afaceri a vândut centrul logistic de la București. Șucu spune că grupul Mobexpert are nevoie de peste 50 milioane euro în următorii doi ani pentru a dezvolta capacitățile de producție și cele de retail. Iar pentru a se proteja de dobânzile în creștere, antreprenorul preferă ca investiția în Mobexpert să se facă și din surse proprii, nu doar cu credite bancare.

Grupul Mobexpert a fost înfiinţat în 1993 şi are 26 de hipermagazine şi magazine și opt fabrici de mobilă care produc pentru piaţa românească şi pentru export. Grupul are 2.100 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de circa 230 de milioane de euro. 

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code