Flux Stiri

Muzica unește oamenii. Bătăile inimii se sincronizează, energia și gândurile pot fi sincronizate în timpul unui spectacol

  • Bătăile inimii se sincronizează atunci când publicul urmărește un concert de muzică clasică.
  • Energia și gândurile persoanelor pot fi sincronizate în timpul unui spectacol.
  • În studiu s-au folosit arii ale Ludwig van Beethoven și ale lui Johannes Brahms.

Muzica unește oamenii, iar un nou studiu de la Universitatea din Berna, Elveția, confirmă acest lucru. Cu stimulii potriviți, energia și gândurile mai multor persoane pot fi sincronizate în timpul unui spectacol.

Studiul arată că bătăile inimii și ritmul de respirație al publicului se sincronizează atunci când aceștia urmăresc un concert de muzică clasică. La această concluzie s-a ajuns în urma unei monitorizări a peste 132 de persoane, cu vârste între 18 și 85 de ani, care au fost separate în 3 grupuri pentru a urmări diferitele „efecte” pe care le au anumite lucrări ale marilor artiști clasici, asupra lor, asta în timp ce purtau senzori corporali.

S-au folosit arii ale Ludwig van Beethoven și ale lui Johannes Brahms. Studiile anterioare au evidențiat, de asemenea, ca nu numai membrii publicului, ci si muzicienii si dirijorii pot prezenta reacții fizice sincronizate in timpul spectacolelor. Cercetările nu se aplică doar în cazul concertelor de muzică clasică, ci și în cazul pieselor de teatru.

Citește și

The post Muzica unește oamenii. Bătăile inimii se sincronizează, energia și gândurile pot fi sincronizate în timpul unui spectacol appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code