Economice

Messer îşi concentrează activităţile din ţara noastră într-o singură firmă – Messer Romania Gaz

Messer Romania Gaz, care deţine integral firma Messer Energo Gaz, a aprobat, de principiu, să înceapă procesul de fuziune prin absorbţie a firmei Messer Energo Gaz, potrivit hotărârii nr. 95 din 7 septembrie 2021, publicată recent în Monitorul Oficial. În urma fuziunii, Messer Energo Gaz va fi dizolvată fără lichidare şi va fi radiată din Registrul Comerţului.

Data efectivă a fuziunii e prima zi din luna următoare celei în care se constată legalitatea fuziunii în instanţă, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2021, se arată în proiectul de fuziune consultat de Economica.net.

  • Messer Energo Gaz şi Messer Romania Gaz fac parte din grupul Messer.
  • Asociatul unic al firmei Messer Energo Gaz este Messer Romania Gaz.
  • Messer Romania Gaz e deţinută de Messer Technogas SRO din Cehia.
  • Prin urmare, ambele firme sunt deţinute direct şi, respectiv, indirect de către Messer Technogas SRO.

În urma fuziunii, toate activele şi pasivele firmei Messer Energo Gaz urmează să fie transmise, prin transfer universal, către Messer Romania Gaz. În urma transferului, capitalul social al firmei Messer Romania Gaz (MRG) nu se va schimba şi nu vor fi emise noi părţi sociale.

Salariaţii firmei Messer Energo Gaz (MEG) vor fi transferaţi de drept către firma absorbantă (MRG) la data efectivă a fuziunii.

Printre motivele fuziunii se numără:

  • strategia grupului Messer de consolidare a activităţilor din România în cadrul unei singure firme – MRG.
  • simplificarea procedurilor de raportare şi scăderea costurilor generate de acestea.
  • realizarea unei sinergii în administrarea comercială a activităţilor celor două firme.
  • utilizarea mai eficientă a resurselor financiare, logistice şi a angajaţilor celor două firme care fuzionează.

Messer Energo Gaz, firma care urmează să fuzioneze prin absorbţie cu MRG, a încheiat anul 2020 cu afaceri nete de 3,22 de milioane de lei, cu aproape 19% mai mici decât cele rulate în anul 2019. Firma a avut marjă de profit net de 12,22% în 2020, cu peste un punct procentual mai mică decât cea din anul 2019. Societate a lucrat cu un număr mediu de 15 angajaţi în 2020, faţă de 14 oameni în 2019.

Messer Romania Gaz a avut afaceri nete de 101,21 de milioane de lei în anul 2020, cu 12,25% mai mari decât cele realizate în anul 2019. Firma a avut marjă de profit de 14,5% în anul 2020, cu peste cinci puncte procentuale mai mare decât cea din 2019. Messer Romania Gaz a avut un număr mediu de 103 angajaţi în 2020, în scădere cu 12 oameni faţă de nivelul din 2019.

Messer are la Mintia o fabrică de producţie și îmbuteliere acetilenă şi o fabrică de îmbuteliere a gazelor industriale şi medicinale, iar la Reşiţa, grupul deţine o fabrică de separare a aerului.

Sursă foto: https://newsroom.messergroup.com/

The post Messer îşi concentrează activităţile din ţara noastră într-o singură firmă – Messer Romania Gaz appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code