Economice

Marea Britanie va impune producătorilor de mașini vânzarea unor cote anuale de vehicule electrice

Planul „net zero” al guvernului de la Londra prevede ca din 2024 toți producătorii auto care își comercializează mașinile în Marea Britanie să atingă anual o anumită cotă de vehicule cu emisii zero din totalul vânzărilor. De la an la an această cotă ar trebuie să se majoreze.

Planul are ca țintă forțarea electrificării astfel încât ținta deja anunțată a autorităților britanice de a interzice vânzările de mașini alimentate cu benzină și motorină în 2030 și a celor hibride în 2035 să fie atinsă cu certitudine.

Deși planul a fost confirmat marți de oficialii de la Londra, aceștia nu au dat detalii despre cotele care vor fi impuse, urmând ca acestea să fie dezvăluite la începutul anului viitor.

Primele reacții ale celor implicați au for, în majoritate, favorabile. Vauxhall, divizia britanică a Opel și parte a grupului Stellantis, a salutat anunțul. „Planul va oferi claritate industriei auto din Marea Britanie și celorlalte componente ale ecosistemului vehiculelor electrice. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu guvernul la detaliile modului în care poate fi pus în aplicare”, a declarat Paul Willcox, directorul general al Vauxhall.

De asemenea, Mike Hawes, CEO al Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT), asociația producătorilor și comercianților de autovehicule din Marea Britanie, consideră că anunțul este binevenit într-un moment în care vânzările de vehicule electrice cresc în Marea Britanie într-un ritm „dincolo de toate previziunile”.

„Un cadru de reglementare bine conceput și flexibil ar putea ajuta la menținerea sau chiar la creșterea acestui ritm pentru a ne asigura că îndeplinim ambițiile noastre comune de decarbonizare”, a declarat șeful SMMT.

Statisticile SMMT arată că în luna septembrie a acestui an, cota de piață a mașinilor 100% electrice a atins 15,2%, în creștere de la 6,7% în aceeași lună a anului 2020.

 

The post Marea Britanie va impune producătorilor de mașini vânzarea unor cote anuale de vehicule electrice appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code