Flux Stiri

LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 177. Israelul adoptă o lege care deschide calea pentru interzicerea Al Jazeera

  • Parlamentarii israelieni au adoptat un proiect de lege care deschide calea pentru interzicerea Al Jazeera și a altor rețele de știri străine considerate un risc de securitate”.
  • Un atac aerian israelian asupra consulatului Iranului din capitala Siriei, Damasc, a ucis cel puțin șapte persoane, inclusiv un comandant de rang înalt al IRGC, potrivit presei de stat.
  • Armata israeliană a declarat că peste 500 de suspecți” au fost reținuți în timpul asediului asupra spitalului al-Shifa. Biroul de presă al guvernului din Gaza a declarat că 400 de palestinieni au fost uciși în urma atacului.

Parlamentarii israelieni au adoptat un proiect de lege care deschide calea pentru interzicerea Al Jazeera și a altor rețele de știri străine considerate un „risc de securitate”.

Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ) a comentat așteptata măsură israeliană de interzicere a Al Jazeera, afirmând că legea adoptată de parlamentul israelian oferă guvernului lui Netanyahu autoritatea de a închide orice instituție media străină care operează în Israel, ceea ce reprezintă o amenințare semnificativă la adresa presei internaționale”.

Acest lucru contribuie la un climat de autocenzură și ostilitate față de presă, o tendință care s-a intensificat de la începutul războiului dintre Israel și Gaza”, a declarat CPJ.

Mansour Abbas, șeful Listei Arabe Unite (UAL), susține în Knesset că este în interesul Israelului ca Al Jazeera să continue să emită. Un alt membru al UAL, Iman Khatib-Yassin, a declarat că noua lege restrânge și mai mult spațiul pentru democrație în Israel.

Deputații sunt în minoritate în parlament, care este dominat de partide de dreapta și de centru-dreapta. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la demersul lui Netanyahu de a opri operațiunile Al Jazeera în Israel.

Noi credem în libertatea presei. Este esențială. Este extrem de importantă, iar Statele Unite sprijină munca extrem de importantă a jurnaliștilor din întreaga lume, iar aceasta îi include pe cei care relatează în conflictul din Gaza”, a declarat Jean-Pierre reporterilor.

Citește și

The post LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 177. Israelul adoptă o lege care deschide calea pentru interzicerea Al Jazeera appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 28 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code