Flux Stiri

Google a fost de acord să șteargă miliarde de înregistrări și să se supună unor restricții în ceea ce privește puterea sa de a urmări utilizatorii

  • Procesul solicitase daune de 5 miliarde de dolari.
  • Google susține acordul, deși contestă acuzațiile.
  • Google a făcut deja modificări ca răspuns la proces.
  • Ștergerea datelor se va aplica și în afara Statelor Unite.

Google a fost de acord să șteargă miliarde de înregistrări și să se supună unor restricții în ceea ce privește puterea sa de a urmări utilizatorii, în conformitate cu termenii unui acord juridic propus, anunță BBC.

Acordul are ca scop rezolvarea unui proces colectiv intentat în SUA în 2020, care acuzase gigantul tehnologic de invadarea intimității oamenilor prin colectarea datelor utilizatorilor chiar și atunci când aceștia navigau în modul privat”.

Procesul solicitase daune de 5 miliarde de dolari. Google susține acordul, deși contestă acuzațiile. A făcut deja modificări ca răspuns la proces. Ștergerea datelor se va aplica și în afara Statelor Unite.

În ianuarie, la scurt timp după ce cele două părți au anunțat planurile de soluționare a cazului, compania și-a actualizat informațiile pentru a preciza că încă mai urmărește datele utilizatorilor chiar și atunci când aceștia optează pentru căutări în mod privat sau folosesc setarea Incognito”.

Acest mod oferă o anumită confidențialitate sporită, deoarece nu salvează activitatea de navigare pe computerul utilizat. În aceeași lună, firma a anunțat că a început să testeze o funcție care va bloca automat cookie-urile terților, care ajută la urmărirea activității utilizatorilor, pentru toți utilizatorii Google Chrome.

Compania făcuse acest blocaj automat pentru utilizatorii Incognito la scurt timp după ce a fost intentat procesul în 2020 și a fost de acord să se asigure că această limită este în vigoare timp de cinci ani, potrivit termenilor acordului de soluționare, depus luni la tribunalul federal din San Francisco.

Luni, Google a acceptat, de asemenea, să șteargă sute de miliarde” de înregistrări de date de navigare privată pe care le-a colectat, se arată în documentul depus la tribunal. Suntem bucuroși să soluționăm acest proces, despre care am crezut întotdeauna că este lipsit de temei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google, Jorge Castaneda, într-un comunicat, precizând că societatea nu va plăti daune.

Suntem bucuroși să ștergem datele tehnice vechi care nu au fost niciodată asociate cu o persoană și care nu au fost folosite pentru nicio formă de personalizare”.

Google se confruntă în continuare cu procese din partea unor persoane fizice pentru încălcarea confidențialității, ceea ce ar putea duce la sancțiuni financiare.

Citește și

The post Google a fost de acord să șteargă miliarde de înregistrări și să se supună unor restricții în ceea ce privește puterea sa de a urmări utilizatorii appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 28 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code