Flux Stiri

LIVE UPDATE. 348 zile de invazie. Armata ucraineană va începe antrenamentele pe tancurile Leopard

  • Trupele ucrainene vor începe de luni antrenamentele cu tancurile Leopard, a anunțat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov.
  • Reznikov a avertizat, de asemenea, cu privire la o viitoare ofensivă rusă.
  • Ucraina nu este membră NATO, dar în acest război a devenit „o țară NATO de facto”, a spus el, primind arme, standarde și sisteme digitale.

Trupele ucrainene vor începe de luni antrenamentele cu tancurile Leopard, a anunțat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov. Acesta s-a adresat reporterilor în timpul unei conferințe de presă la Kiev: Ne constituim rezervele și lucrăm la antrenarea mai multor trupe, la obținerea de arme occidentale.”

Reznikov a avertizat, de asemenea, cu privire la o viitoare ofensivă rusă. Ne așteptăm la o ofensivă. Suntem în februarie, iar rușii iubesc simbolismul. Ne așteptăm la această presiune din partea lor și suntem pregătiți”, a declarat el.

Dar tancurile nu sunt singurele arme de care Ucraina are nevoie pentru a se apăra de bombardamentele inamice. Potrivit lui Reznikov, aceasta are nevoie de arme cu rază lungă de acțiune care ajung la 150 de kilometri și care trebuie să fie mai eficiente și mai active”. Raza maximă de acțiune a artileriei actuale furnizate de Occident este de 144 km.

Joi, oficiali americani au declarat că se așteaptă ca SUA să anunțe un nou pachet de securitate pentru Ucraina, în valoare de aproximativ 2,2 miliarde de dolari, care va include rachete cu rază mai lungă de acțiune, o premieră pentru această țară. Însă acestea nu vor ajunge la distanța pe care o cere Ucraina de teamă că armele cu rază mai lungă de acțiune – cum ar fi racheta ATACMS căutată – vor fi folosite pentru a lovi ținte din Rusia, ceea ce Reznikov a respins.

Vreau să subliniez că le promitem partenerilor noștri că nu vom folosi sisteme cu rază lungă de acțiune pentru a lovi ținte pe teritoriul rusesc, ci doar pe teritoriul ucrainean pe care rușii l-au ocupat”, a asigurat el, potrivit CNN.

Referindu-se la ajutorul militar primit de Ucraina, Reznikov a declarat că li s-a dat aproape totul” în materie de arme, cu excepția avioanelor de luptă, pe care este sigur că le vor primi. Ucraina nu este membră NATO, dar în acest război a devenit o țară NATO de facto”, a spus el, primind arme, standarde și sisteme digitale. Singurul lucru care rămâne de făcut este să fim acceptați în alianța de drept”, a adăugat Reznikov.

The post LIVE UPDATE. 348 zile de invazie. Armata ucraineană va începe antrenamentele pe tancurile Leopard appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code