Economice

Ferrari: Rezultatul financiar peste așteptări din 2022 va fi urmat de noi recorduri. Primul model 100% electric, în 2025

Conform raportului financiar pentru 2022, prezentat de Benedetto Vigna, CEO al Ferrari, marca sa a livrat anul trecut 13.221 de mașini, cele mai căutate modele fiind Portofino M și SF90, precum și de 296 GTB și 812 Competizione.

Un rezultat foarte bun a fost înregistrat în cazul modelelor cu sisteme plug-in hybrid precum 296 GTS, 296 GTB coupe și Stradale SF90. Acestea au reprezentat în 2022 nu mai puțin de 22% din totalul vânzărilor. Piața cu cea mai mare creștere pentru exclusivista marcă italiană a fost cea din China, acolo unde au ajuns 1.552 de mașini, în creștere cu 73%.

În opinia oficialilor Ferrari, rezultatul foarte bun din 2022 va fi urmat de unul pe măsură în 2023. Compania estimează că veniturile sale se vor majora în acest an grație cererii tot mai mari pentru modelele sale PHEV, dar și unei politici avantajoase de prețuri.

„În ciuda unui scenariu global complex, privim înainte cu mare încredere. Ne așteptăm la o cerere constantă pentru produsele noastre la nivel mondial”, a declarat Benedetto Vigna.

Mai mult decât atât, viitorul Ferrari este garantat de trecerea la modele 100% electrice. Transformarea uzinei sale din nordul Italiei către producția de mașini hibride și electrice este în curs. În 2025 este luată în calcul intrarea pe piață a primului vehicul Ferrari 100% electric.

Pe lângă o tehnologie de top, modelele electrice vor avea, conform unui document consultat de Reuters, un sistem acustic care are rolul de a oferi șoferului și pasagerilor aceleași senzații ca și vehiculele cu motoare termice.

„După luna iunie a anului trecut am observat o progresie a rezultatelor, atât în ceea ce privește produsul, cât și în dezvoltarea unității noastre de producție”, a menționat Vigna.

Rezultatele bune ale Ferrari din 2022 nu vor rămâne fără ecou în rândul angajaților mărcii. Pentru a îi fideliza și a le demonstra cât de importanți sunt pentru companie, Ferrari le va oferi acestora cel mai mare bonus din istoria sa: 13.500 de euro, cu 1.500 de euro mai mare decât cel pentru 2022.

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code