Economice

Grupul Dr. Fischer mizează pe afaceri de 12,62 de milioane de lei în anul 2022, cu aproape 20% mai mari decât cele din 2021, şi îşi concentrează vânzările către export

În luna noiembrie 2021, Dr. Fischer Dental a realizat o operațiune de majorare a capitalului social, obţinând fonduri necesare atât pentru susţinerea planurilor de dezvoltare ale grupului, pe termen mediu, cât şi pentru finanțarea capitalului de lucru, odată cu dezvoltarea pe piaţa germană și pe piaţa autohtonă.

Direcţiile de dezvoltare ale grupului Dr. Fischer până în anul 2024 sunt următoarele:

Extinderea grupului pe piaţa europeană

Utilizând o parte din suma atrasă din plasamentul privat, Dr. Fischer a înfiinţat societatea subsidiară Dr. Fischer Dental GmbH, a închiriat spaţiul de lucru al noului laborator din centrul oraşului Düsseldorf, a cumpărat aparatura necesară desfăşurării şi diversificării operaţiunilor şi a angajat personal pentru a-și desfășura activitatea. Principalele motive care au dus la această decizie sunt faptul că Germania este ţara cu cel mai mare potenţial al serviciilor de stomatologie şi tehnică dentară din Uniunea Europeană, având cel mai bine organizat sistem al sănătăţii stomatologice şi al colaborării cu Casele de Asigurări de Sănătate, know-how-ul și capitalul relațional al emitentului permiţând grupului Dr. Fischer să realizeze această operaţiune. Un alt motiv important este amplasarea strategică a punctului de lucru (din Düsseldorf) faţă de alte pieţe de interes ale grupului din Europa de Vest: Franța, Belgia şi Ţările de Jos. Odată cu stabilirea unui punct de lucru în Germania, grupul Dr. Fischer își va susține extinderea vânzărilor către export inclusiv prin stabilirea de colaborări şi parteneriate cu companii din domeniul stomatologiei.

Avantajele principale ale concentrării vânzărilor către export, prin deschiderea de noi puncte de lucru, începând cu Germania, în viziunea oficialilor grupului Dr. Fischer:

  • preţuri de până la trei ori mai mici, practicate de grupul Dr. Fischer pentru livrarea aceluiaşi tip de lucrare proteică, decât cele percepute de concurenţii străini;
  • termene de execuţie și livrare mai mici sau similare cu cele ale concurenţilor externi;
  • dimensiunea semnificativ mai mare a pieţei şi, implicit, a cererii pentru produsele grupului Dr. Fischer;
  • expertiză tehnică, dotări avansate şi calitate foarte bună a lucrărilor protetice realizate de grup, comparabile cu cele ale celor mai bune laboratoare de tehnică dentară din lume, care folosesc materii prime și materiale similare cu ale grupului;
  • costul relativ redus al forței de muncă din România faţă de cel din străinătate.

Extinderea la nivel naţional prin stabilirea unor „puncte mobile de servicii”

Grupul Dr. Fischer va avea pe teren oameni angajaţi în rolul de agent de vânzări care vor prezenta și vor vinde produsele și serviciile grupului. În afară de aceste atribuţii, reprezentanţii Dr. Fischer vor oferi asistență și suport gratuit potențialilor noi clienți în efectuarea amprentelor digitale, spun oficialii grupului.

Pe plan naţional, grupul își dorește să își păstreze singurul centru de producţie la București. Deschiderea unor puncte de lucru la nivel naţional ar fi costisitoare în raport cu amortizarea și randamentele aduse de o asemenea investiţie. “Practic, oamenii de pe teren vor fi aceste „puncte mobile de servicii” care vor veni direct în ajutorul clienţilor și, mai nou, al pacienţilor. Prin intermediul prezenței lor fizice în cabinetele stomatologice, grupul vizează reducerea timpilor de producţie şi creşterea veniturilor, încercând să menţină şi, ulterior, să crească marjele de profit”, argumentează oficialii grupului în raportul financiar al anului 2021, studiat de Economica.net.

Bugetele de investiții interne, părțile din capitalul atras în luna noiembrie 2021, care vor finanța fiecare direcţie de dezvoltare, pot varia de la momentul aprobării lor şi până la momentul realizării tranzacțiilor sau achizițiilor propriu-zise, atrag atenţia oficialii grupului.

Previziuni: creştere cu peste 19% a afacerilor nete rulate de grupul Dr. Fischer în anul 2022 faţă de nivelul anului 2021.

Grupul Dr. Fischer Dental vizează realizarea unui cifre de afaceri nete de 12,62 de milioane de lei în anul 2022, cu 19,48% mai mare decât cea obţinută în anul 2021.

Oficialii grupului se aşteaptă să realizeze afaceri nete de 15,12 milioane de lei în anul 2023 şi de 18,9 milioane de lei în anul 2024, se arată în proiectul de buget consolidat al grupului Dr. Fischer, consultat de Economica.net.

Grupul Dr. Fischer se aşteaptă să obţină profitabilitate netă de 24,7% la finalul anului 2022, cu peste 11 puncte procentuale mai mare decât cea avută în anul 2021, reiese din raportul financiar al grupului, studiat de Economica.net.
Oficialii grupului au în plan creşterea marjei de profit net la 26,1% la sfârşitul anului 2023 şi la 33,2% în anul 2024, reiese din documentul citat de Economica.net mai sus.

Conducerea grupului și-a fundamentat perspectiva asupra anului curent și asupra următorilor doi ani pornind inclusiv de la contextul macroeconomic de la finalul anului 2021 și începutul anului 2022. Inflația la nivel global, creșterea succesivă a dobânzilor-cheie la nivel național și internațional determină grupul să își mențină viziunea de a dezvolta cât mai mult sectorul de export și de a-și lărgi plaja de desfacere pe piaţa europeană. Cu toate că s-ar putea remarca o perioadă de îngrijorare din cauza contextului geopolitic și a reducerii consumului, care împreună ar putea duce la o scădere a vânzărilor pe piața internă, în perioada următoare, creșterea la nivel consolidat se estimează că va veni, în principal, în urma activităților desfășurate pe piaţa germană, unde grupul are perspective bune de creştere, se arată în raportul financiar al anului 2021 al grupului Dr. Fischer, consultat de Economica.net.

Grupul Dr. Fischer Dental este format din societatea-mamă Dr. Fischer Dental SA şi filialele sale: Smart Dental Services SRL şi Dr. Fischer Digital Lab SRL.

La 22 februarie 2022, acţiunile Dr. Fischer Dental au debutat la tranzacționare pe segmentul SMT al Bursei de Valori București. Acțiunile se tranzacţionează pe piața AeRO premium, sub simbolul DENT.

Principalii competitori ai grupului Dr. Fischer pe piaţa laboratoarelor de tehnică dentară din România sunt: Aspen Laborator Dentar SRL, Labvision SRL, Implant Expert Dental SRL, Simo’s Dental Limited SRL, Pixel Dental Lab SRL.

Citeşte şi:

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code