Economice

Elon Musk a preluat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari

Șeful Tesla a câștigat bătălia pentru preluarea rețelei de socializarea Twitter, pentru care va plăti 44 de miliarde de dolari, informează The Guardian.

Compania Twitter a acceptat oferta de preluare făcută de cel mai bogat om din lume, într-o tranzație de 44 de miliarde de dolari. În urma încheierii acestei afaceri, Musk ajunge la conducerea rețelei cu 217 milioane de utilizatori, care are o uriașă influența în întocmirea agendelor politice și de media de pe ambele maluri ale Atlanticului.

Inițial, Twitter a fost reticent în accepta oferta făcută, dar și-a schimbat poziția după ce miliardarul sud-african a anunțat că a găsit finanțarea ca să facă acestă tranzacție, care satisface pretențiile financiare ale acționarilor.

Musk a anunțat că rețeaua își va schimba politica sub conducerea sa, inclusiv în ceea ce privește moderarea conținutului, șeful Tesla descriindu-se drept un “absolutist în privinta libertății de exprimare”.

Încheierea acestei afaceri vine după săptămâni încinse de speculații referitoare la viitorul Twitter, alimentate de anunțul făcut de Musk pe 4 aprilie că este cel mai important acționar al rețelei. Pe data de 14 aprilie el a făcut o ofertă de preluare completă pentru suma de 43 de miliarde de dolari, care a fost inițial respinsă de Boardul firmei.

Oricum, aparenta opoziție față de preluare rețelei s-a evaporat după ce Musk a anunțat că a făcut rost de o finanțare de 46,5 miliarde de dolari, din care 21 de miliarde sunt banii lui proprii. Potrivit surselor The Guardian, atât acționarii, cât și Boardul Twitter au început să ia oferta în serios după ce au văzut banii.

Este de așteptat ca tranzacția să nu atragă vreo cercetare prea amănunțită a autorităților de reglementare, întrucât afacerile în care Musk este băgat, construirea de mașini electrice și aerospațiale, nu sunt competitoare ale lui Twitter.

Pe de altă parte, este de așteptat ca preluarea Twitter să atragă comentarii din partea politicienilor, datorită influenței rețelei și a poziției lui Musk privind libertatea de exprimare.

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code