Flux Stiri

Efectele încălzirii globale: Inundațiile afectează sudul Chinei, alte zone se confruntă cu temperaturi foarte ridicate

  • Centrul Naţional de Meteorologie al Chinei a emis duminică o alertă de caniculă, deoarece mai multe regiuni din ţară se confruntă cu temperaturi ridicate.
  • În paralel, mai multe provincii din sud au emis avertismente de inundaţii din cauza ploilor abundente.
  • Autorităţile au eliberat apa din mai multe baraje pentru a evita producerea unor catastrofe, a anunţat televiziunea CCTV din China.

Temperaturi ridicate au fost înregistrate în nordul Chinei şi în regiunile dintre râurile Galben şi râul Huaihe. Meteorologii prognozează duminică temperaturi maxime de 37-39 de grade Celsius în părţi din Xinjiang, Mongolia Interioară şi Henan, potrivit Reuters.

În paralel, în alte zone din China sunt inundaţii. Ploile abundente au afectat sud-estul provinciei Fujian în ultimele şapte zile şi meteorologii anunţă că precipitaţiile nu se opresc încă. Apa din mai multe râuri a depăşit nivelul de avertizare.

Autorităţile au eliberat apa din mai multe baraje pentru a evita producerea unor catastrofe, a anunţat televiziunea CCTV din China.

Autorităţile din regiunea Guangxi au declarat că nivelul apei pe râurile locale a „crescut vertiginos” şi că un student a fost ucis în inundaţiile din oraşul Guilin.

The post Efectele încălzirii globale: Inundațiile afectează sudul Chinei, alte zone se confruntă cu temperaturi foarte ridicate appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 22 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code