Economice

Cum să faci cele mai reușite poze la festivalurile din această vară

Și, pentru că fiecare fotograf bun are întotdeauna câteva trucuri la care apelează pentru a obține mereu fotografiile perfecte, iată câteva sfaturi tehnice pe care le puteți aplica la următorul festival:

Activați Scene Optimizer – aceasta este o funcție extrem de utilă – atunci când este activată camera detectează elementele din cadru, iar inteligența artificială îmbunătățește automat fotografia. Pentru a o activa deschideți camera, mergeți la setări și bifați Scene Optimizer. În acest fel puteți realiza o serie de poze perfecte pentru Instagram, spre exemplu, cu cel mai apetisant burger, scena cu trupa preferată, jocul de lumini și multe altele.

Auto Frame pentru video-uri – nu trebuie să vă faceți griji pentru încadrare; funcția Auto Frame, ce poate fi activată din camera video, pe icon-ul din dreapta jos, se va asigura că toți prietenii cu care ești la festival intră în fotografie, zoom-ul fiind ajustat automat. 

Portrete mult mai reușite – funcția Portrait Mode aduce noi fundaluri din care poți alege, de diferite texturi și culori, astfel încât veți obține cele mai reușite fotografii cu gașca veselă de festival pentru conturile de social media. 

Activează comanda vocală – dacă ați găsit momentul și cadrul potrivit pentru un selfie, ar fi ideal să puteți face poza în câteva secunde. Vestea bună este că puteți seta comenzi vocale prin care fotografia să fie declanșată în doar câteva secunde. Trebuie să intrați în setările camerei și să selectați Shooting methods – Voice commands. Iar dacă muzica este prea tare în jurul vostru, puteți apela oricând la opțiunea de Palm sau Wave – pentru un selfie declanșat la momentul potrivit.

Încearcă Expert Raw – după cum sugerează și numele, aplicația salvează opțiunea RAW ale fotografiilor alături de fișierele JPEG obișnuite, ceea ce înseamnă că fotografiile vor păstra mult mai multe detalii. 

Mai jos sunt câteva sfaturi de compoziție: 

Surprinde cadre naturale – uneori nu trebuie să gândiți în avans cadrele, trebuie doar să fiți prezenți și să lăsați universul din jurul vostru să vă inspire. Poate fi un dans, o băutură, artistul preferat pe scenă – indiferent de moment, e important să vă bucurați de ce este în jur. 

Mișcați-vă cât mai mult, în zone diferite – când ajungeți la scenă, nu stați într-un singur loc, deplasați-vă de-a lungul scenei, în mai multe locuri, pentru a surprinde fotografii inedite din mai multe unghiuri și o varietate de momente artistice, spontane, amuzante, de neuitat.

The golden hour – cum lumina directă a soarelui poate fi prea puternică pentru fotografii, imediat ce acesta apune este perioada cea mai bună pentru fotografii calde, luminoase. Recomandăm să vă planificați sesiunile foto în această perioadă a zilei. 

Editarea fotografiilor – și, dacă simțiți nevoia unor mici ajustări, puteți edita fotografiile în aplicații compatibile precum Lightroom sau Snapseed. Astfel, succesul unor poze cu adevărat profesionale este garantat. Recomandăm, în schimb, distracția, voia bună, prietenii de calitate și fotografiile cât mai naturale, așa cum le-a surprins artistul și Galaxy S22, bineînțeles.

Toate fotografiile care însoțesc acest comunicat au fost realizate în exclusivitate cu noul Galaxy S22 sub viziunea lui Cristian Vasile, fotograf profesionist și membru Team Galaxy by Samsung.

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code