Economice

„Bucharest City Tour”: STB consultă piața pentru a lua în leasing patru autobuze double – deck

„Obiectul constă în achiziționarea prin leasing a patru autobuze double-deck din gama de 11-12 m, înălțimea totală maximum 3.950 mm, pe o perioadă de 8 ani”, se specifică în anunțul de consultare a pieței, publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Autobuzele vor fi de tip etajat, cu podea total coborâtă, rampă pentru persoanele cu dizabilități, grad redus de poluare, aer condiționat, instalație de încălzire, plafon retractabil la compartimentul superior, capacitate de transport de minimum 72 de persoane, inclusiv conducătorul auto, din care minimum 20 locuri + 2 locuri pentru scaune cu rotile în salon și minimum 50 locuri pe scaune pe platformă, se mai arată în anunțul menționat.

Pe pagina STB dedicată liniei turistice se menționează că serviciul este suspendat temporar.

Linia turistică era deservită (în perioada primavară – toamnă) de patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri, care circulau pe traseul Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şos. Kiseleff şi Piaţa Presei.

Tarifele de transport pentru această linie, stabilite pe categorii de vârstă, erau: 25 lei/bilet pentru adulţi şi 10 lei/bilet pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani. Copiii cu vârsta de până la 7 ani, însoţiţi de adulţi, beneficiau de transport gratuit. Cardul de călătorie se putea procura din autobuzele turistice.

FOTO: Autobuz turistic București (sursa: Victor Silaghi, bucharestcitytour.stbsa.ro)

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code