Economice

Ce se schimbă pentru utilizatorii OLX după parteneriatul cu startup-ul Innoship

Parteneriatul vizează mai multe piețe din Europa, precum România, Bulgaria și Portugalia și va îmbunătăți experiența de livrare a comenzilor pentru utilizatorii platformei OLX.

Cu ajutorul Innoship, OLX va beneficia de eficientizarea procesului de onboarding al curierilor, în orice piață, dar și de vizibilitate în timp real pe parcursul întregului proces de livrare.

În plus, parteneriatul face posibile monitorizarea și raportarea mai multor indicatori de performanță privind livrările într-un singur dashboard centralizat, precum și accesul instantaneu la o multitudine de puncte de preluare și predare care anterior nu erau disponibile pentru utilizatorii platformei.

Ce schimbări vor urma pentru utilizatori

Parteneriatul este în lucru de câteva luni, dar pentru că este un proces tehnic complex, încă se mai lucrează la anumite funcționalități.

Cu toate acestea, beneficiile pentru utilizatori au apărut deja pe platformă. De exemplu, un prim rezultat al integrării cu Innoship a fost adăugarea serviciilor companiei Poșta Română la opțiunile de livrare disponibile.

În plus, pe platforma Innoship sunt integrați deja peste 65 de curieri locali și internationali, iar prin integrarea cu OLX, acesta din urma are deja acces la ei din punct de vedere tehnic. Astfel că, ne putem aștepta ca platforma de comerț online să integreze măcar o parte dintre acești curieri. Iar dacă OLX încheie un acord comercial legat de serviciile oferite și de tarife, Innoship preia complexitatea tehnică de integrare.

Un alt beneficiu pentru utilizatorii OLX care survine în urma acordului dintre cele două companii este scăderea ratei de retur.

”Rata de retur scade datorită creșterii performanței de livrare (OTD – on time delivery). Clienții primesc la timp comanda. O comandă întârziată crește șansele unui retur.

De asemenea, adăugarea unui nou curier, ce oferă opțiuni de livrare la puncte fixe, scade rata de retur prin creșterea flexibilității (clienții nu mai sunt restricționati de intervalul orar și prezența la locație pentru primirea coletului)”, au spus reprezentanții Innoship pentru Economica.

Totodată, soluția Innoship bazată pe Inteligență Artificială (AI) este capabilă să optimizeze alocarea comenzilor pe curieri și centralizează întreg procesul de livrare într-o singură interfață, indiferent cât de mulți curieri folosești. Acest lucru înseamnă că utilizatorii vor avea toate datele de care au nevoie pe platforma OLX și nu vor mai fi nevoiți să caute expediția după numărul AWB pe site-ul companiei de curierat.

”Prin soluția Innoship, retailerii oferă clienților acces la statusul comenzilor lor, în timp real, creând propriul lor sistem de notificări prin e-mail sau SMS. După ce algoritmul nostru a desemnat cel mai potrivit curier pentru o anumită comandă în funcție de multipli parametrii care țin atât de cost, cât și de performanță, AWB-urile se generează automat din platforma Innoship”, explică sursa citată.

Având toate informațiile într-un dashboard, comercianții pot să analizeze performanța curierilor și să ia decizii informate.

OLX este cea mai mare platformă de anunţuri care permite vânzarea, cumpărarea sau schimbul de bunuri între clienţi, rapid şi uşor, direct de pe telefonul mobil sau de pe calculator.

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code