Economice

BEI pune la dispoziția Guvernului o linie de finanțare de 50 de milioane de euro pentru investiții în siguranța rutieră

Conform unui comunicat al Guvernului, implementarea investiţiei se va finaliza până în anul 2027, data limită de tragere a împrumutului fiind de cinci ani de la data semnării contractului de finanţare.

Sursa citată precizează că împrumutul se va trage în cinci tranşe a câte 10 milioane euro, iar implementarea proiectului va fi asigurată de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Împrumutul pe care România l-a solicitat BEI a fost aprobat de către Bancă în luna iulie 2022. Ulterior aprobării, BEI a demarat, împreună cu Ministerul Finanţelor şi Ministerul Transporturilor, procesul de pregătire şi evaluare a proiectelor. Pe parcursul acestei perioade s-au analizat şi stabilit aspecte de ordin financiar şi de ordin tehnic. Conform propunerilor avansate de către bancă, împrumutul ar trebui semnat până la sfârşitul anului curent. Finalizarea procesului de negociere în cel mai scurt timp va permite părţii române demararea procedurii de aprobare şi semnare a contractului de finanţare imediat şi accesarea sumelor, cu evitarea riscului unei amânări a semnării pentru anul 2023”, se arată în comunicat.

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code