Economice

Business-uri care cresc odată cu piața rezidențială: Vânzările de saltele ajung la 120 de milioane de euro pe an

Conform statisticilor, în primele nouă luni din 2021 au fost finalizate aproape 50.000 de locuințe noi la nivel național, mai mult de 10% dintre acestea fiind în București, iar numărul autorizațiilor de construire emise pentru clădiri rezidențiale a crescut cu 1.800 în primele nouă luni din 2021 față aceeași perioadă din 2020, numai la nivelul Capitalei.

Ce înseamnă aceste cifre pentru antreprenorii din industrii conexe imobiliarelor? Oportunitate de creștere.

“Potrivit estimărilor noastre, piața de saltele din România, compusă din producție internă și importuri, are o valoare de aproximativ 120 de milioane de euro. Conform celor mai recente date din domeniu,  piața din România va avea în continuare o creștere in următorii trei ani, iar motivul principal este că salteaua reprezintă un bun necesar, cu siguranță primele achiziții care se fac într-o casa nouă sunt patul, salteaua si bucătăria”, a explicat pentru Economica Teodora Lazăr, fondatoarea Dedalo Agency, agenție de reprezentanță pentru mobilierul italian premium. Recent, aceasta tocmai a finalizat o investiție de 200.000 de euro în primul flagship store Dorelan- un brand italian de saltele-din România.

Magazinul este amenajat pe o suprafață de 330 de metri pătrați situată la parterul uneia dintre clădirile din proiectul rezidențial Belvedere Residences și comercializează peste 100 de saltele produse în Italia. Cele mai multe dintre produse sunt disponibile cu livrare imediată, stocul permanent având o valoare de 100.000 de euro. „Dorelan reprezintă o nouă provocare pentru Dedalo Agency. Propunerea a sosit într-un moment destul de dificil, în plină pandemie. Îmi aduc aminte când am fost prima data în fabrica Dorelan, Forli era în zona roșie, la fel că aproape toată Italia. Prin prisma agenției și a faptului că iubesc designul și produsele de calitate, în momentul în care am testat saltelele Dorelan s-a deschis un nou orizont pentru mine. Așa s-a născut ideea unui business B2C și recomand tuturor celor care sunt în căutarea unui somn bun și profund să testeze salteaua înainte de achiziție”, explică antreprenoarea motivul pentru care a trecut de la un businss B2B la unul B2C, în plină pandemie.

Până acum, agenția sa pe care a deschis-o acum 13 ani, s-a ocupat în principal de proiecte din industria ospitalității și din zona de birouri, în calitate de reprezentant al unor branduri de mobilier de renume precum Calligaris, Ditre Italia, Sangiacomo, Meson’s, Connubia, Tooy, Slamp, Ethimo, Il Fanale, Alea Office, Kastel. Etc. De altfel, Dedalo Agency a adus aceste branduri, în exclusivitate, pe patru piețe – România, Bulgaria, Ungaria și Republica Moldova.

Vânzări estimate de 800.000 de euro în primul an

Pentru primul an de activitate al magazinului, antreprenoarea estimează vânzări de 800.000 de euro. Flagship store-ul va fi un punct de desfacere și pentru actualii clienți B2B ai agenției, care se vor folosi de showroom-ul din Fabrica de Glucoză nr. 6-8 pentru a prezenta și a oferi posibilitatea clienților proprii de a testa un număr mult mai mare de saltele. Mai mult, clienții agenției vor avea acces la stocurile flagship store-ului. “În ultimii ani a crescut considerent atenția pentru calitatea vieții, suntem mai atenți la ceea ce mâncam și facem mult mai mult sport.  Consider că a dormi bine înseamnă sănătate, iar oamenii vor investi în acest lucru. În ceea ce privește piedicile, consider că astăzi facem totul în grabă, iar lipsa timpului și a informației determină oamenii să achiziționeze doar din catalog sau online o saltea, fără a o testa”, mai spune Lazăr care mizează și pe piețele externe pentru creșterea business-ului.

“Piețele noi precum Ungaria, Bulgaria și Republica Moldova au fost introduse relativ de puțin timp în agenție, într-o perioada nu tocmai ușoară, iar până în acest moment am dezvoltat mai mult proiecte în industria office, sector ce a avut de suferit, din păcate, în ultimul an. Avem însă deja în ofertare, împreună cu Dorelan, proiecte hoteliere atât în Ungaria, cât și în Bulgaria. Pe piața din Bulgaria am reușit să introducem Dorelan la cei mai importanți distribuitori de mobilier și încet, dar sigur, vom crea o distribuție capilară a brandului”.

În ceea ce privește industria HoReCa, domeniu grav afectat de pandemie, Lazăr crede că aceia care au înțeles că este necesar să oferi servicii de calitate continuă să investească.

Teodora Lazăr a fondat Dedalo Agency, agenție de reprezentanță  pentru mobilierul italian premium, în anul 2008. Teodora a luat decizia de a fonda Dedalo datorită pasiunii ei pentru designul italian, cultivată timp de doi ani în departamentul de marketing al unei companii de design de produs pe segmentul premium din Pordenone (Italia). În 2010, Teodora s-a mutat la Roma, de unde a extins portofoliul Dedalo, ajungând de la trei companii reprezentante în 2008 la peste 20 de fabrici în 2021.

The post Business-uri care cresc odată cu piața rezidențială: Vânzările de saltele ajung la 120 de milioane de euro pe an appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code