Economice

Bugatti a anunțat finalul erei W16 cu spectaculosul model Mistral care dezvoltă 1.578 CP

Apariția unui nou model Bugatti vine întotdeauna la pachet cu un întreg arsenal de cifre spectaculoase aferente performanțelor. Prezentarea modelului Mistral nu face notă discordantă și adaugă un plus de relevanță pe piață prin postura de ultim vehicul Bugatti cu motor W16.

Rezultatul științei celor de la Bugatti de a produce spectacol este și anunțul făcut la prezentarea de la Pebble Beach Concours d’Elegance din California conform căruia toate cele 99 de exemplare ale noului model care vor fi produse au deja proprietari.

Ciudată pentru mulți, această închidere a cataloagelor de comenzi înainte chiar ca mașina să fie văzută „pe viu”, este rezultatul multor ani de muncă la nivel de imagine și performanță. Pentru unele mărci exclusiviste, printre care și Bugatti, este suficient să anunțe în lumea colecționarilor pregătirea unui nou vehicul în serie limitată că telefoanele de la biroul de vânzări încep să sune frenetic. Dacă la promisiunea unui nou vehicul spectaculos este adăugată și titulatura de ultim model cu motor W16 lucrurile o iau razna cu totul, întreaga producție fiind vândută în doar câteva ore. Și asta chiar dacă prețul este, precum cel al lui Bugatti Mistral, de cinci milioane de euro.

Dincolo de știința de a vinde mașini, Bugatti are, fără doar și poate, un avans tehnologic major garantat de apartenența sa la grupul Volkswagen sau, mai nou, la parteneriatul dintre marele grup european, prin divizia sa Porsche, și croații de la Rimac. Având în spate toate tehnologiile disponibile în cadrul grupului, inginerii Bugatti reușesc cu fiecare nou model să împingă performanțele la limita imposibilului.

În cazul Bugatti Mistral, motorul w16 de 8.0 litri, cu patru turbine, împrumutat și el de la Chiron SuperSport, dezvoltă nu mai puțin de 1.578 CP și, cuplat la o cutie cu dublu ambreiaj și șapte trepte, poate propulsa mașina până la peste 300 km/h. Performanțele spectaculoase ale roadsterului sunt influențate și de câteva modificări caroseriei din fibră de carbon față de modelele coupe Chiron și La Voiture Noire. Astfel, Mistral are un pachet aerodinamic modificat în special în zona prizelor de aer și ale direcționării curenților de aer.

Pentru a sublinia importanța modelului Mistral în istoria Bugatti, Mate Rimac, CEO al companiei Bugatti Rimac, a declarat că „pentru ultima apariție a legendarului motor W16 al Bugatti am decis că trebuie să producem un roadster. Peste 40% dintre toate vehiculele pe care Bugatti le-a creat vreodată au fost decapotabile, stabilind o lungă linie de simboluri ale performanței care, până astăzi, sunt venerate în întreaga lume. În epoca Chiron nu a existat niciun roadster, așa că introducerea lui W16 Mistral continuă moștenirea roadsterelor”.

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code