Economice

Autostrada Sibiu – Pitești: Turcii de la Mapa ar putea fi desemnați câștigători pe secțiunea 2 până la finalul anului

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a finalizat pe 7 decembrie 2021 evaluarea tehnică a singurei oferte rămase în licitația pentru secțiunea 2 Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești, conform informațiilor din Sistemul Electonic de Achiziții Publice (SEAP).

În prezent, licitația se află în etapa de evaluare financiară, care ar trebui să se încheie până pe 14 decembrie 2021, conform calendarului actual din SEAP.

calendar pisi2

 

 

 

 

 

 

 

 

Surse oficiale au spus pentru ECONOMICA.NET că este posibil ca oferta turcilor să fie declarată câștigătoare.

De altfel, pe forumul PeUndeMerg al Asociației Pro Infrastructură a apărut joi informația că și oferta financiară a turcilor ar fi fost declarată admisibilă, aceasta fiind în jur de 4,25 miliarde de lei fără TVA, sub valoarea estimată la licitație, de 4,63 miliarde de lei, fără TVA.

Rămâne de văzut când va fi anunțat oficial rezultatul licitației și când va fi semnat contractul.

Pe 20 octombrie 2021, CNAIR a primit o singură ofertă la licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești, respectiv din partea asocierii Mapa – Cengiz.

Valoarea estimată a contractului este de 4,63 miliarde de lei fără TVA.

Traseul are o lungime de 31.33 km.

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Termenul de finalizare prevăzut este de 18 luni proiectare și 50 de luni execuție.

Această secțiune conține ca principale lucrări:

  • 49 de poduri și viaducte
  • 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1590 m
  • Ecoduct în zona localității Lazaret

Amintim că până la termenul limită din 16 februarie 2021, au fost depuse 11 candidaturi pentru tronsonul de peste 31 de kilometri cuprins între Boița și Cornetu, ultimul din cele cinci din Autostrada Sibiu – Pitești care a fost scos la licitație. Din cei 11 canditați, șase s-au calificat să intre în etapa următoare, însă doar unul a depus în final ofertă.

CNAIR a lansat pe 8 decembrie 2020 licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești.

The post Autostrada Sibiu – Pitești: Turcii de la Mapa ar putea fi desemnați câștigători pe secțiunea 2 până la finalul anului appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code