Economice

Autostrada Focșani – Bacău: Joi se depun ofertele pentru construcția celui mai lung tronson al A7

Joi expiră termenul până la care constructorii interesați pot depune oferte la licitația pentru tronsonul Focșani – Bacău al A7.

În lungime de aproape 96 de kilometri, acesta este cel mai lung din cele patru tronsoane ale A7, finanțate prin PNRR.

Autostrada Focșani – Bacău este compusă din 3 loturi:
Lotul 1: Focșani – Domnești Târg (35,60 km)
Lotul 2: Domnești Târg – Răcăciuni (38,78 km)
Lotul 3: Răcăciuni – Bacău (21,52 km)

Pentru construcția fiecărui lot în parte (30 de luni perioadă de execuție/lot) este lansat în licitație câte un contract:

– 2,98 miliarde de lei (fără TVA) / Lotul 1
– 3,14 miliarde de lei (fără TVA) / Lotul 2
– 2,11 miliarde de lei (fără TVA) / Lotul 3

Proiectul, cu o valoare totală estimată de 8,246 miliarde de lei (fără TVA), este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Tronsonul Focșani – Bacău (95,90 km) era ultimul din cele patru ale A7 Ploiești – Pașcani, finanțate prin PNRR, care mai trebuia scos la licitație.

Tronsonul Ploiești – Buzău (63,25 km) a fost lansat la licitație anul trecut, iar în prezent sunt semnate contracte pentru primele două loturi din cele trei. Primul lot, Ploiești/Dumbrava – Mizil este construit de asocierea Pizzarotti – Retter, iar lotul 2 Mizil – Pietroasele, de asocierea Coni – Trace. Pentru lotul 3, CNAIR urmează să anunțe câștigător, după reevaluarea ofertelor din cauza contestațiilor.

Tronsonul Buzău – Focșani (82,44 km) a fost scos la licitație în februarie anul acesta, pe toate cele patru loturi fiind desemnat câștigător constructorul român Dorinel Umbrărescu.

De asemenea, la finele lunii iulie, a fost lansată la licitație și secțiunea Bacău – Pașcani (77,39 km), pentru care au fost depuse miercuri 23 de oferte.

A7 Ploiești – Pașcani este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră al României finanțat prin PNRR.

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code