Economice

Guvernul va contracta un împrumut de 60 de milioane de euro de la BIRD pentru finanțarea unui proiect de reducere a poluării din surse agricole

Este vorba despre un acord de principiu privind contractarea unui împrumut de la BIRD, pentru susţinerea proiectului privind extinderea eforturilor de prevenire şi reducere a poluării.

„Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor are în derulare proiectul ‘Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi – Finanţare Adiţională’, finanţat prin două împrumuturi de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Proiectul are ca scop protecţia calităţii apei împotriva poluării cauzate de nitraţii proveniţi din surse agricole şi urmează a se finaliza în iunie 2023. Ministerul Mediului a început pregătirea unui nou proiect de mediu care să promoveze o viziune integrată a poluării din surse agricole”, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Propunerea cuprinsă în memorandum vizează pregătirea noului proiect de mediu cu BIRD „prin care se va continua şi se va extinde” colaborarea cu banca în domeniul protecţiei mediului, partea română urmând să beneficieze de experienţa „considerabilă” a băncii în acest domeniu, transmite Executivul.

„Acest nou proiect va avea o perioadă de implementare de 5 ani şi un cost indicativ de circa 60 de milioane de euro, fiind împărţit în 4 componente: sprijin pentru consolidarea instituţională, investiţii pentru schimbul de cunoştinţe, pentru inovare şi transferul de cunoştinţe, campanie de informare şi conştientizare şi managementul proiectului. Ministerul Mediului va fi desemnat agenţie de implementare a proiectului şi va realiza acest proiect prin actuala Unitate de Management a proiectului ‘Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi – Finanţare Adiţională’”, menţionează sursa citată.

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code