Flux Stiri

Atacurile sau tentativele de atacuri teroriste cresc în Europa. Terorismul jihadist rămâne principala amenințare a statelor UE

  • Ieri, 18 octombrie, șase aeroporturi au fost evacuate din cauza unor amenințări cu bombă.
  • În 2022 au fost finalizate 16 atacuri în UE în care 4 oameni au fost uciși.
  • În 13 octombrie a avut loc un atac cu cuțitul la un liceu din Paris.

136 de atacuri jihadiste au fost înregistrate în UE în perioada 2010-2022. Doi oameni au fost uciși într-un atac terorist în Bruxelles în 16 octombrie. Terorismul jihadist rămâne principala amenințare a statelor UE, spune EUROPOL.

Atacurile sau tentativele de atacuri teroriste se întețesc în Europa. 13 octombrie la Paris – o persoană a fost ucisă, 16 octombrie la Bruxelles- 2 oameni au fost împușcați mortal, 17 octombrie, alertă cu bombă la Versailles, 18 octombrie, atac cu cocktailuri Molotov la o sinagogă din Berlin, și 6 aeroporturi evacuate în Franța din cauza alertelor cu bombă. Ieri, un atac cu cuțit în Cannes.

O analiză Europol arată că 136 de atacuri jihadiste au fost finalizate, dejucate sau eșuate în Europa, din 2010 până anul trecut, iar peste 4.000 de suspecți au fost arestați.

Ministrul extern al Iordaniei spunea că astfel de informații nu pot fi crezute în lumea islamică. Situația din Israel și Fâșia Gaza conduce la o radicalizare în Uniunea Europeană și comisarul european pentru afaceri interne a transmis un semnal de alarmă ieri și a spus că în cadrul Comisiei Europene s-au trimis mai multe avertismente asupra atacurilor comise de persoane care se autoradicaliează.

Citește și:

The post Atacurile sau tentativele de atacuri teroriste cresc în Europa. Terorismul jihadist rămâne principala amenințare a statelor UE appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code